HomeOpinióFirmes setmanarilebre.catI per fi, la llar d'infants a Roquetes

I per fi, la llar d’infants a Roquetes

Aquests darrers dies el senyor Ivan Garcia, alcalde de Roquetes, ens ha sorprès amb un nou anunci als mitjans de comunicació sobre la construcció d’una llar d’infants pública a Roquetes. Dic que ens ha sorprès perquè la resta de partits del consistori no en sabíem res; tot i que això no és nou, és una mostra més de la desinformació a la qual ens tenen sotmesos a la resta de regidors i regidora de l’oposició.

Si ets regidor o regidora de l’oposició a Roquetes cal que estiguis ben atent a la premsa, segur que en trauràs més detalls del que es farà properament a Roquetes que de la informació que et donaran els teus companys i companyes del govern.

En algun dels articles publicats últimament referents a aquest tema, hem pogut llegir com l’Ajuntament comenta que fa falta aquest servei a la nostra ciutat des que va tancar la llar d’infants Patufets. Això no és cert. Patufets era una llar d’infants però no era pública. Sincerament, aquesta falta de distinció per part d’ERC entre els serveis públics i privats em preocupa. Especialment perquè deixa fora de joc, malauradament, a una part cada vegada més gran de la població. Aquelles persones que no es poden permetre pagar un servei privat.

Anant més enllà, vull remarcar que el fet que s’aposti per la construcció de la llar d’infants pública a Roquetes és una molt bona notícia. És un servei bàsic que mos fa falta de tota la vida i, finalment, el nostre govern, que porta setze anys de mandats consecutius, se n’ha adonat.

Com diu el nostre alcalde no és una proposta electoralista. Només dóna la casualitat que es presenta, sense que ningú més en sabés res, dos mesos abans de les eleccions. Ells i elles sí, des del govern, ho haurien pogut fer molt abans. I això tampoc em deixa de preocupar. Ni tan sols és cosa nova que decideixin caminar en solitari aquest trajecte, quan podrien fer que les propostes fossin més inclusives, fossin objectius comuns i reptes que ens uneixin com a poble.

Fa un cert temps, el grup socialista va presentar, en termini de negociació de pressupostos per l’any 2023, novament la proposta d’engegar el camí cap a l’adquisició del servei de llar d’infants pública a Roquetes i se’ns va donar llargues, no hi va haver negociació, la resposta va ser que no era el moment.

Sembla ser que ara sí és el moment però també preocupa que ja és faci proposta de línies educatives sense que se n’hagi parlat abans de cap estudi de demanda, per allò de no anar a cegues i adequar-se a la realitat de la nostra ciutat.

Al 2020, el PSC-EPR vam demanar a ERC que preparés projectes per sol·licitar els fons europeus Next Generation i ara, al 2023 ho ha fet. Podem deduir que per aquest govern el temps no és un factor determinant però potser hi ha molta gent per la qual estar tres anys sense llar d’infants 0-3 anys hi va el poder gaudir-la o no. És una diferència gens menyspreable.

Celebrem que tiri endavant el projecte i ens trobaran al costat per fer-lo realitat però les coses es poden fer d’una altra manera.

Per nosaltres el diàleg i arribar a temps és de vital importància.

Georgina Ebrí
Georgina Ebrí
candidata del PSC a l’Alcaldia de Roquetes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

60 + = 61

Últimes notícies