HomeCulturaIgnasi Blanch engega una campanya de crida per la Pau en favor...

Ignasi Blanch engega una campanya de crida per la Pau en favor dels il·lustradors ucraïnesos

Vora 500 dibuixos creats per il·lustradors professionals, estudiants d’il·lustració, alumnes molt joves d’escoles de primària i instituts de secundària s’han presentat als consolats de Rússia i Ucraïna per fer una crida per la PAU. Aquesta iniciativa va sorgir amb la intenció de donar suport als il·lustradors i artistes d’Ucraïna que tenen amistat i contacte directe amb l’il·lustrador Ignasi Blanch.

Amb l’ajuda de les llibreries Casa Anita de Barcelona i Lectors al Tren de Rubí es van poder recollir la majoria de les propostes dels il·lustradors professionals. Es tractava de representar en format Din-A3 una il·lustració de la seva visió de la guerra actual a Ucraïna i fer una proposta dibuixada com a crida urgent per la PAU. Tots els participants van haver de presentar dues fotocòpies a color, també en format gran.

Poc a poc es van voler afegir diverses escoles de primària i alguns instituts de secundària. El projecte DRAWINGS FOR PEACE IN UKRAINE va ajudar a crear debat i per a poder fer una anàlisi del conflicte a Ucraïna i també de les guerres que ara mateix estan en actiu a tot el món. Una idea artística per a generar consciència als més joves de la necessitat d’un món pacífic i de la tristesa i crueltat d’acudir a la violència per resoldre conflictes entre països i entre les persones. Finalment van participar l’Institut Roquetes de secundària i l’Escola Marcel·li Domingo de Roquetes, l’Institut escola El Temple de Tortosa, l’Escola Peter Pan i l’escola Industrial de Barcelona, l’Institut Duc de Montblanc de Rubí i l’Institut de secundària de Vic.

Gràcies a la crida per les xarxes, al projecte DRAWINGS FOR PEACE IN UKRAINE es van afegir il·lustradors i artistes d’altres països com el músic croata, resident a EEUU, activista per la Pau i amic d’Ignasi Blanch, Nenad Bach, l’artista de Santa Fe New Mexico, Paul Hillman i l’il·lustrador de Sud Àfrica resident a Portugal, Piet Grobler.

Les il·lustracions es van ordenar en dues carpetes per poder fer-les arribar als consolats de Rússia i Ucraïna. Finalment es van poder lliurar personalment amb la bona acollida del Consolat General d’Ukraïna i de la sra Olga Dzyuban de l’Associació d’Ucraïnesos a Barcelona.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

8 + 1 =

Últimes notícies