‘Il gatopardo’

Aquest any, l’Expo Ebre ha estat basada en la sostenibilitat i el medi ambient, per tal d’encaminar-nos als objectius de l’Agenda 20-30.

Em sembla molt bona idea, ja que és urgent treballar per revertir el consum desaforat i el canvi climàtic.

En aquest sentit, es van organitzar xarrades i fòrums d’economia sobre diferents temàtiques, amb ponents d’arreu del món (em pregunto si a casa nostra no hi ha especialistes sobre aquest temes), perquè sembla que el de fora sempre és millor. Al marge d’aquest detall, els temes i les xarrades van ser força interesants.

En una d’aquestes vaig coincidir, ja que estava fent el meu torn a la casella d’una de les plataformes en les quals col·laboro. Diferents ponents parlaven sobre ciberseguretat, i com el nostre estat és un dels que té més ciberatacs. També es va aconsellar sobre la prevenció en aquests temes.

Jo vaig anar aquell matí a la fira Expoebre amb bici, com ja fa temps que hi vaig. Abans d’entrar al recinte firal, vaig adreçar-me a dos policies locals per preguntar-los on era l’aparcament de bicis. Els agents, molt amablement, em van dir que no ho sabien exacte, però que mirés als voltants de les rampes d’accés. Després de rodejar tot el pavelló firal, i en veure que d’aparcament per bicis no n’hi havia enlloc, vaig fer cap a la universitat Rovira i Virgili, al costat del recinte. Allí sí que hi ha aparcament per bicis, a l’exterior però amb sopluig, i fins i tot amb carregador per a les elèctriques o els patinets. Les meves felicitacions a la direcció del Campus de Tortosa de la URV.

Preguntat als responsables de la fira, insisteixo, aquest any amb l’objectiu de la sostenibilitat i el medi ambient, resulta que ni se’ls havia acudit. Ningú de tot l’equip de govern hi havia pensat. I és que, si no ens creiem que és imprescindible començar per “natros” mateixos, per les petites coses de cada dia, per moltes ponències i xarrades i diners que ens gastem en “gurus” d’arreu del món, no canviarem res. Perquè la teoria se la saben, però en realitat, com que no se la creuen, es queda en això, en paraules.

Jo aquest any a la fira, vaig aprendre algo sobre ciber seguretat: si tinc un ciberatac, he de trucar al 017. Però on truco per poder desplaçar-me en bici amb seguretat per Tortosa i aparcar en condicions?

Em va vindre al cap una antiga pel·lícula, Il gatopardo, en la que al final diu un dels protagonistes: “Canviar-ho tot, perquè tot segueixi igual”.

Esperem que no sigui així.

Cinta Galiana
Cinta Galiana
Doctora en Ciencies de l'Activitat Física i l'Esport
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

29 + = 39

Últimes notícies