HomeOpinióEditorialLa necessitat de generar més habitatge assequible

La necessitat de generar més habitatge assequible

La urgència de generar més habitatge assequible en els municipis amb més necessitat, amb el mercat més tensionat o amb més pisos buits, és un dels reptes assumits per pràcticament tots els partits que es presenten a les eleccions, perquè s’ha convertit en una de les prioritats del país. El Govern sortint té aprovat un pla sectorial de l’habitatge que eleva al 10,3 % el parc de lloguer social que, en 20 anys, caldrà que disposen els municipis amb més dificultats d’accés a l’habitatge i on viu el 82,7 % de la població. L’objectiu d’este increment és arribar als nivells de la mitjana europea. Actualment, a Catalunya el parc de lloguer social està per sota del 2 %, quan la mitjana a Europa se situa al voltant del 9 %.

Hem estat algunes dècades en què els ajuntaments s’escudaven en la falta de competències, però ara entre totes les administracions tenen eines per a revertir la situació, perquè els jóvens puguen emancipar-se i enfortir les seues arrels al territori. La promoció i construcció directa de nous habitatges, aprofitant la sensibilitat dels fons europeus en este àmbit, o l’adquisició dels molts habitatges buits per tempteig i retracta són dos de les eines.

Amb el Pla 10.000, el Govern ha habilitat 170 pisos de lloguer assequible a les Terres de l’Ebre, però la quantitat de pisos buits continua sent insostenible, tant a l’interior com sobretot a la costa. Cal que totes les administracions ho convertisquen en el seu objectiu principal, i que la regulació dels pisos d’ús turístic o la limitació del preu de lloguer en les àrees tensionades siguen els fonaments d’una política global d’habitatge tan ambiciosa com siga possible.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

1 + = 4

Últimes notícies