HomeCulturaUn total de 15 colles participaran a la XXVII Trobada de Gralles,...

Un total de 15 colles participaran a la XXVII Trobada de Gralles, Dolçaines i Tabals dels Països Catalans en el marc de la Fira de l’Oli

Com cada any, la colla de Gralles i Tabals s’encarrega de la part més festiva i musical de la Fira de l’Oli, i durant el dissabte 11 de maig, omplirà els carrers del poble de música tradicional i popular.

La XXVII Trobada de Gralles, Dolçaines i Tabals dels Països Catalans seguirà l’esquema següent: 18.00 h, concentració de totes les colles assistents a la Pèrgola. 18.30 h, cercavila pels carrers del poble i del recinte firal. 20.00 hores, concert de gralla, dolçaina i tabal a l’escenari de la fira, 21.00 h, sopar de germanor amb totes les colles assistents a la Masia. 23.00 h, cercavila de foc i música des de la Masia fins al pavelló, a càrrec del ball de diables Set Cervells i Gralles i Tabals de Jesús. 23.30 h, concert a la plaça del pavelló amb els grups: Culs Cults i Pepet i Marieta.

Al voltant d’unes tres-centes persones que formen part del gremi de la música tradicional (colles de grallers i dolçainers) se trobaran este cap de setmana en un dels aplecs més coneguts d’arreu del territori.

Assistiran una quinzena de colles de tots els Països Catalans constatant que malgrat els anys que han passat, la pandèmia que es va viure i el canvi de dates i de recinte de la Fira de l’Oli i de la Trobada, continua essent una trobada de referència al món de les colles de grallers i dolçainers. Important és el concert de gralla, tabal i dolçaina que es realitza a l’escenari central de la fira, on totes les colles, i en especial l’amfitriona, lluïxen les seues millors interpretacions.

De nit, ja havent sopat, faran una cercavila de foc i música a càrrec d’una altra de les entitats importants al poble, els Set Cervells, que juntament amb les Gralles i Tabals, portaran el públic a la pista del pavelló, al concert dels grups Culs Cults i Pepet i Marieta.

Les colles participants

Les colles assistents a l’aplec són els Gaiters de l’Aguilot, els Grallers de Roquetes, els dolçainers Lo Golafre, la Colla Jove de Dolçainers de Tortosa, els Gaiters de la Sénia, els de la Ràpita, els Grallers de Sant Joan Despí, la Colla Gegantera de Tortosa, els Dolçainers de Vinaròs, els Lei Joglars d’Ebre, els Grallers de Sort, la Colla el Tossal, els Trakalets, els A Mig Camí i els Grallers de Jesús.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

53 + = 56

Últimes notícies