HomePolíticaIlla fa costat a Víctor Grau en la posada de llarg del...

Illa fa costat a Víctor Grau en la posada de llarg del candidat socialista tortosí

La conversa, conduïda pel candidat tortosí, va girar entorn als quatre eixos en què treballarà el Partit Socialista per a aconseguir convertir Tortosa en un “pol d’atracció capaç de captivar a la gent“. Els quatre eixos que portaran la ciutat endavant són segons els socialistes “La Tortosa industrial i de talent; La Tortosa amable, sostenible i organitzada urbanísticament; La Tortosa social i de serveis i La Tortosa motor del territori“. L’objectiu final de tots els esforços, segons apunten des de la formació socialista, del treball en equip del PSC, segons va explicar l’alcaldable, serà assolir una fita demogràfica “arribar als 50.000 habitants que ens donarà més pes i més fortalesa“.

Pel que fa al tema industrial, tots dos ponents van reconèixer que s’ha de continuar la tasca començada per dos governs socialistes, el de l’alcalde Joan Sabaté i el del president Zapatero, que van posar en marxa el polígon Catalunya Sud. “Ara cal una ampliació“, segons el candidat a l’alcaldia de Tortosa Víctor Grau, que també aposta per crear un centre logístic i un consell professional que “mantinga i recupere el talent que ha marxat fora“. En este sentit Illa va remarcar que els ajuntaments “tenen un paper important per facilitar la generació de riquesa i prosperitat” i es posar a l’abast dels empresaris el sòl necessari en condicions i simplificar la tramitació. El primer secretari socialista va coincidir amb Grau en la conveniència de crear un consell perquè “és important sumar i escoltar i donar veu a tothom” i va valorar que “és equivocat buscar l’enfrontament, la frase gruixuda. Ara és moment d’anar units, de buscar allò que ens uneix, per sobre del que ens separa. El territori tindrà més força si va unit“.

En l’eix de la Tortosa amable, sostenible i organitzada, l’alcaldable tortosí va afirmar, entre altres, que demanaran el desdoblament de l’eix de l’Ebre, per a poder allunyar el trànsit de la ciutat i obrir un pulmó verd al barri de Ferreries, que permetrà cohesionar els centres educatius i allargar la via verda que ve de Jesús. Així mateix, treballarà per recuperar el nucli antic. Illa es va comprometre a ajudar perquè el desdoblament siga una realitat i va valorar que l’actuació al nucli antic necessitarà ajuts per a fer actuacions urbanístiques i socials. Illa va afirmar que la via és recuperar l’antiga Llei de barris “amb un plantejament de continuïtat en el temps“.

En el tercer eix, Víctor Grau va destacar la necessitat d’un nou hospital lligat amb una línia del coneixement i la implantació de nous estudis de medicina. Illa es va oferir a treballar per aconseguir-lo “perquè fins ara no s’ha escoltat al territori“. Dos temes també importants per assolir una Tortosa social, és crear una llar d’infants pública així com treballar per reconèixer els esforços i el llegat de la gent gran, oferint-los-hi un nou model residencial i altres mesures per a garantir la seua independència.

Per tancar la conversa, Illa i Grau van coincidir en remarcar la necessitat que Tortosa recupere el lideratge territorial d’una manera generosa, fent partícep al territori i donant-li veu.

Un alcaldable jove i il·lusionat

L’encarregada de presentar l’alcaldable socialista a l’Ajuntament de Tortosa Víctor Grau, abans d’iniciar-se el Diàleg per Tortosa, va ser l’actual regidora tortosina Dolors Bel. El va definir com “un enamorat de la seua ciutat i dels seus pobles“. Va recordar que se va iniciar molt prompte en política amb les Joventuts Socialistes; que ha estat membre de diferents entitats de l’àmbit cultural i esportiu, que l’han convertit en un apassionat de l’esport; que practica el futbol i que treballa com a docent. Dolors va destacar “l’enorme il·lusió amb què entoma este repte personal i polític així com la seva generositat i implicació“.

L’acte d’ahir a la nit, que va omplir de gom a gom el Centre Cívic de Ferreries, va donar el tret de sortida a la precampanya del PSC de Tortosa per a les pròximes eleccions municipals del 28 de maig.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 47 = 49

Últimes notícies