HomeCultura‘Ilercavònia’, el nou espectacle de Quico el Célio, el Noi i el...

‘Ilercavònia’, el nou espectacle de Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries, arriba a Barcelona

Este divendres arriba a Barcelona Ilercavònia, el nou espectacle amb el qual Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries celebren els seus 30 anys als escenaris de la música catalana. Ho farà a les 22 h, a la sala Jordi Fàbregas del barri de Gràcia, en el marc del 36è festival internacional Tradicionàrius.

El nou treball dels tortosins fa un viatge retrospectiu des de l’actual Terres de l’Ebre al seu capítol 0 (Ilercavònia) a la recerca d’un retrobament entre els orígens i el segle XXI. Històries antigues, cançons que el poble ha convertit en himnes, una visió de la gent i el paisatge d’un territori bàsic per a entendre la realitat de tota una gran àrea geogràfica que compartix llengua, cultura i tradicions.

Es coneix per Ilercavònia l’antiga regió de les Terres de l’Ebre, el Baix i Alt Maestrat, els Ports i el Matarranya. Ilercavons són els primers pobladors ibers d’esta zona que posteriorment va esdevenir taifa i bisbat, fins a altres fórmules actuals, populars o assumides per l’Administració.

Ilercavònia dona nom també a l’últim treball discogràfic de la banda, la portada del qual és una fotografia dels seus integrants al poblat ibèric de Benifallet. Els seguidors dels Quicos es trobaran amb una proposta basada en un repertori gairebé nou, basat en cançons populars, algunes de creació pròpia o altres d’autors, com Josep Bo o Miquel del Roig; en qualsevol cas, cançons amb olor de terra, per tal de conèixer els seus orígens i entendre la seua identitat.

Trenta anys de reconeguda trajectòria

Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries celebren 30 anys de trajectòria en el món de la música a Catalunya, una trajectòria sense interrupcions, parèntesis ni punts i a part i que es traduïx en més de 2000 concerts, 14 discos, 23 espectacles, el Premi Nacional de Cultura, el Premi Joan Amades, dos premis ARC, un premi Altaveu i 12 premis Enderrock.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

1 + 4 =

Últimes notícies