HomeCulturaIl·lustració i diversitat es combinen en una nova acció artística a la...

Il·lustració i diversitat es combinen en una nova acció artística a la URV

“La diversitat és i pot ser immensa”, sota esta premissa ha nascut la nova acció artística d’URVIART que es pot visitar al vestíbul del campus de les Terres de l’Ebre de la URV fins al 20 de desembre.

En l’acció hi han participat quatre il·lustradors ebrencs, de diferents estils, com són Ignasi Blanch, Marta Viladrich, Hernan en H i Agustí Sousa, els quals han creat quatre personatges diferents cadascun (16 en total). La particularitat de l’acció rau en el fet que es pot intercanviar els caps, els troncs i les cames d’estos personatges per a crear-ne de nous, cosa que obre les portes a desenes de combinacions diferents. “Als il·lustradors no els vam donar cap consigna per a crear les figures. Podien dibuixar hòmens o dones, de qualsevol raça o condició social, fins i tot alguns presenten trets zoomòrfics”, explica la coordinadora de l’acció l’arquitecta Cristina Bestratén. El resultat “és com un joc de cartes amb el qual podem evidenciar que la diversitat és i pot ser immensa”, explica Bestatrén. Així, l’acció convida als participants a crear figures noves i enganxar-les amb cinta adhesiva a la paret del vestíbul. A més a més, també hi ha quatre caixes plantades a terra d’1,80 x 0,60 metres amb els quatre personatges de cada il·lustrador, perquè es puguen fer també combinacions diverses amb els cubs.

Amb el títol Encaixa la diversitat i la igualtat, l’acció pretén fer reflexionar sobre la diversitat. “Entenem la diversitat com una riquesa i creiem que actualment, encara hi ha poca sensibilitat i respecte envers les diferències, siguen culturals, d’orientació sexual, de gènere o de color de la pell. Per això hem escollit esta temàtica”, apunta Núria Gil, responsable del campus Extens de la URV a Tortosa. “És un tema que cal treballar de manera transversal en molts àmbits: l’educació, la política, els mitjans de comunicació… I és interessant impulsar activitats participatives que conviden a la reflexió com esta d’URVIART”, afegix. L’objectiu és contribuir a la construcció d’una societat més oberta, plural, democràtica, respectuosa, cívica i cohesionada.

La proposta estarà instal·lada al vestíbul del campus ebrenc fins al 20 de desembre.

Leonor Bertomeu
Leonor Bertomeu
periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

61 + = 65

Últimes notícies