HomeOpinióFirmes setmanarilebre.catImpuls fonamental al Catalunya Sud

Impuls fonamental al Catalunya Sud

El polígon Catalunya Sud s’ha convertit en els dos o tres darrers anys en la font de més alegries en l’àmbit econòmic a les Terres de l’Ebre. Tot indica que, per fi i pel que allí succeeix, es pot parlar seriosament d’un bon creixement i perspectives de futur, i aquell polígon n’és l’epicentre. Molts ciutadans de les poblacions de la zona del Baix Ebre-Montsià se’n poden beneficiar i tenir-hi directament el seu lloc de treball o rebre’n efectes positius de manera indirecta.

Empreses com Florette, Jabil i sobretot, Kronospan, a les quals ja se suma l’anunci de Lucta i probablement en seguiran d’altres, aporten garanties de creixement. De la mateixa manera que altres cops es pot criticar algunes iniciatives dels polítics, en aquest cas cal felicitar aquells que fan possible aquest creixement industrial i canvi de tendència econòmica, especialment a l’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, que ha apostat fort en aquest aspecte i ha prioritzat el creixement industrial.
Fa pocs dies, a més, es posava en marxa un potent salt endavant. El Departament de Territori de la Generalitat i els Ajuntaments de Tortosa i l’Aldea impulsaven un pla director urbanístic per reordenar i ampliar l’espai industrial disponible al polígon Catalunya Sud, que ha de permetre arribar a una superfície de 675 hectàrees. Significa poder incorporar 394 hectàrees fins ara no urbanitzables. Inclou també dibuixar el ramal ferroviari per a transport de mercaderies que ha de connectar amb el Corredor Mediterrani i la futura estació intermodal prevista. És un salt en qualitat i quantitat, que dona possibilitat d’implantació de noves indústries, incloses algunes de gran dimensió com ho és la ja esmentada Kronospan.

La bona ubicació del polígon, quasi a tocar de l’autopista AP-7, de la carretera N-340, de l’autovia C-42 i de la línia ferroviària, el fan un pol atractiu. Si es gestiona bé i els governs municipals que surtin de les properes eleccions són capaços d’entendre que una tasca fonamental seva ha de ser la captació de noves indústries, un futur de progrés es pot estar consolidant a les Terres de l’Ebre.

Daniel Arasa
Daniel Arasa
Periodista i professor de periodisme (jubilat)
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

49 + = 51

Últimes notícies