Incomprensible

La política local ens ha portat un lleuger terratrèmol enfront la manca de notícies en ple període postnadalenc . Avorrits com estem amb el tema de la covid-19, els grups polítics que formen part del consistori tortosí han volgut posar-hi una mica de “salsa” a la gairebé buida pàgina de l’actualitat.

Els pressupostos i la qüestió de confiança plantejada per l’alcaldessa després d’haver vist aquests rebutjats, han posat als partits de l’oposició en el focus d’atenció.

Sempre he pensat -ingenu de mi- que la tasca de l’oposició no rau només en la capacitat i l’oportunitat de dir ‘no’ al que, segons propis criteris, proposa el govern d’una població, territori o nació, sinó també en la capacitat i voluntat de proposar alternatives. Si en política només hi ha el ‘no’, difícilment seran creïbles posteriors propostes quan s’estigui en campanya electoral.

No sé si l’alcaldessa ha estat molt hàbil, o altres han fet ‘el ruc’, el que si que és veritat, però, és que, si no tota, certa part de l’oposició que ‘no vol fer ballar cadires’, s’ha cobert de glòria. I per què ho dic, això?, doncs perquè per arribar fins aquí no calia caminar tant. No té cap sentit no aprovar els pressupostos ni la qüestió de confiança si, al cap i a la fi, ‘ni vols ni deixes’ que hi hagi altres pressupostos i un altre equip de govern. I si, passat el temps preceptiu, hi haurà el mateix govern i t’hauràs de ‘menjar en patates’ aquell pressupost que no volies. Incomprensible!

‘Valentia’ li diuen a això els hereus de Macià. Immaduresa política i por al fracàs, com en anterior ocasions, podrien ser millors explicacions per a tal despropòsit.

I és que, per uns motius o altres, no és la primera vegada que ERC a Tortosa posa entrebancs a un canvi d’escenari en la política municipal, la qual cosa fa pensar que no ho tenen gaire clar o que, si no són ells ‘el pal de paller’, aquests necessaris canvis es poden ajornar fins a properes ocasions, quan ells siguin més forts, electoralment parlant. Amb actituds com aquesta, la política esdevé un joc d’estratègies, sense gaire contingut, com quan, en termes futbolístics, importa més la tàctica que el joc.

Tampoc sé si, com diuen algunes veus, aquesta és una postura estratègica amb vista a properes escomeses electorals. Ja es veurà, ara per ara, el que dona la sensació és que ERC a Tortosa no vol arriscar-se i, tal vegada, aquest no voler córrer el risc comportarà conseqüències no desitjades, cosa que també es veurà i que alguns notaran més que altres.

Raons prou debatudes i analitzades tindran per continuar negant el que les darreres eleccions municipals van fer possible: un govern progressista a la nostra ciutat. Que no busquen, tampoc ara, per justificar la seva inhibició i oportunisme, altres raons o justificacions que els alliberin de la seva responsabilitat i competència.

Tindrem pressupostos i el mateix govern municipal, tot i que l’alcaldessa ‘ha jugat amb foc’ i faria bé, tenint en compte l’actual aritmètica consistorial, de canviar d’actitud envers aquesta oposició, a la qual no sempre ha tractat amb el respecte i consideració que, en democràcia, mereix.

Aquells que esperàvem un canvi de guió en una pel·lícula que ja ens sabem de memòria haurem d’esperar millors temps, temps d’idees clares, de coherència i valentia. Tant de bo arribin aviat!

Sisco Lahosa
Sisco Lahosa
Plataforma per un nou hospital -universitari- de les Terres de l’Ebre
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 45 = 52

Últimes notícies