HomeSocietatIncrementen les PCR als treballadors de residències i redueixen de tres a...

Incrementen les PCR als treballadors de residències i redueixen de tres a dues les visites simultànies

CATALUNYA // El Departament de Salut i el de Drets Socials han anunciat aquest dissabte un enduriment de les mesures que afecten les 1.028 residències de la tercera edat de Catalunya per prevenir contagis de covid-19. S’incrementen d’una a tres les proves PCR setmanals que es faran als treballadors d’aquests centres, excepte el cas dels ja vacunats, als quals se’ls en farà una. Pel que fa a les visites, només se’n permetran dues de simultànies –fins ara eren tres– i es recomana que les facin persones vacunades. En qualsevol cas, els visitants s’hauran de fer un test ràpid d’antígens abans d’accedir a les instal·lacions.

Així ho contempla l’actualització del protocol, que arriba quan hi ha 31 llars d’avis en vermell, és a dir, amb casos actius de coronavirus o brots que s’estiguin investigant. Això suposa el 3,01% del total, segons ha informat la Generalitat. En verd hi ha 885 centres (86,08%), sense cap cas, i en taronja, amb algun cas però considerat controlat, 112 (10,89%).

Pel que fa als residents vacunats, el 96% han rebut la primera punxada i el 94% ambdues dosis, és a dir, el que es considera la pauta completa. En canvi, el 89% dels treballadors d’aquests centres estan vacunats amb la primera dosi i el 88% han rebut les dues. El 4,01% de les proves de control que es fan als professionals han resultat positives, mentre que a la població general aquest percentatge és del 20,18%.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

28 + = 30

Últimes notícies