HomeSense categoriaL’Institut de l’Ebre repara i entrega 40 ordinadors a 25 escoles del...

L’Institut de l’Ebre repara i entrega 40 ordinadors a 25 escoles del territori amb pocs materials

TERRES DE L’EBRE // Prop d’una trentena d’estudiants de l’Institut de l’Ebre, a Tortosa, han reparat 40 ordinadors durant el curs acadèmic que s’han entregat a centres educatius del territori que disposen de pocs materials. 

En concret, es tractava d’equips informàtics que es trobaven en desús al centre, i que una vintena d’alumnes del Cicle Formatiu de Grau Mitjà de Sistemes Microinformàtics i Xarxes, i set estudiants del Certificat de Professionalitat de Muntatge i reparació microinformàtics han reparat durant este curs.

El projecte de recuperació d’equips informàtics vells del mateix centre combina valors com la solidaritat i la sostenibilitat.

“Estos estudiants han estat fent una feina pròpia del seu currículum i veuen que, al final, estos ordinadors acabaran revertiran en un alumnat d’escoles més petites. Així, estan fent un treball més enllà de reparar o adaptar una màquina”, indica la directora territorial d’Educació, Montserrat Perelló. Al seu torn, segons explica Francesc Benet, gestor TIC de les Terres de l’Ebre, “estos dispositius estaven a punt d’anar al desguàs, per tant, se’ls ha allargat la vida, i al mateix temps, les escoles podran traure’n partit”. 

El cap d’Informàtica a l’Institut de l’Ebre, Jaume Ramos, detalla que “bàsicament el que hem fet ha sigut revisar-los, desmuntar-los, netejar la pasta tèrmica dels processadors i tornar-ne a aplicar, verificar-ne el funcionament, fer proves d’estrès per a assegurar que són equips que estan funcionant bé”. A més, també s’han canviat dos “elements bàsics”: d’una banda, 
s’ha ampliat la memòria RAM fins als 4 GB, “el mínim necessari per a poder instal·lar el sistema operatiu Windows 10, que és el que els fa falta a les escoles”, i d’altra banda s’ha substituït el disc dur mecànic que “era molt vell” per un disc SSD de 250 GB.  El cost dels discos nous i l’ampliació de la memòria han estat assumits per l’Institut de l’Ebre, que ha comptat amb la col·laboració dels serveis territorials del Departament d’Ensenyament. 

Els equipaments s’han entregat complets: amb una torre, una pantalla, un teclat, i un ratolí, juntament amb els cables, a un total de 25 directors i directores de centres educatius de les comarques del Baix Ebre, el Montsià i la Terra Alta.

El centre ha afirmat que tenen la voluntat de continuar amb este projecte un cop els ordinadors actuals queden desfasats.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

2 + 8 =

Últimes notícies