HomeSocietatInfosa inverteix 120.000 euros en restaurar zones de cria dels ocells de...

Infosa inverteix 120.000 euros en restaurar zones de cria dels ocells de les salines de la Trinitat

Infosa invertirà 120.000 euros en restaurar les zones de cria i nidificació dels ocells que hi ha a l’entorn de les salines de la Trinitat, dins el Parc Natural del Delta de l’Ebre, segons ha informat la companyia. L’aportació l’assumeix íntegrament l’empresa i compta amb el suport, vigilància, coordinació i assessorament del parc i del Departament d’Acció Climàtica de la Generalitat. A les salines hi ha el refugi més gran de poblacions de fartet, un peix endèmic i en perill d’extinció. De les 3.000 hectàrees de reserva, la majoria d’ocells de maresme que tenen una protecció més alta han ubicat les colònies de cria a l’entorn de les 1.000 hectàrees que ocupen les salines de la Trinitat.

Els darrers temporals han malmès les zones de cria d’ocells, com ara les de flamencs. Infosa està executant una restauració dels indrets de reproducció de l’única colònia de flamencs de Catalunya. En els darrers anys hi crien entre 3.500 i 4.000 parelles, que després es desplacen a altres zones del Delta per alimentar-se.

Per altra banda també s’estan restaurant colònies de cria d’ocells com la gavina corsa i cap-blanc, xatrac comú, bec-llarg i petit, camallargues, becs d’alena, currocs, ànecs blancs, corriols cama-negres o garses de mar, entre altres. En el cas de la gavina corsa, a principis dels anys 80 estava en perill d’extinció però des que es va establir a les salines de la Trinitat s’ha anat recuperant fins arribar a les 15.000 parelles.

Segons Manel Salvadó, gerent d’Infosa, ha explicat que “no molts parcs naturals a reu del món, ni salines, poden dir que han salvat l’extinció a una espècie. Estem molt orgullosos de poder invertir aquests diners per mantenir aquestes zones de cria i esperem continuar fent-ho durant molts més anys“. Salvadó ha afegit que “hi ha poques activitats econòmiques que generin uns valors ambientals tan positius de cara als ocells com les salines de la Trinitat“.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 26 = 32

Últimes notícies