HomeJustíciaInterior deixarà d'aplicar la llei mordassa

Interior deixarà d’aplicar la llei mordassa

El Departament d’Interior deixarà d’aplicar la llei mordassa emparant-se en sentències europees i del Tribunal Constitucional (TC).

El conseller d’Inteiror, Joan Ignasi Elena, ha explicat a Catalunya Ràdio que d’esta manera es deixarà de multar aquelles persones que es manifesten “pacíficament“, així com a periodistes o fotoperiodistes.

Elena ha defensat que s’han estudiat les opcions jurídicament i que, aplicant estos criteris, el que es farà és “ponderar” els drets, com el de llibertat d’expressió o de manifestació. Per a Elena “no té sentit” que algú reba una sanció per mobilitzar-se “pacíficament“. Els agents continuaran aixecant acta si hi ha incidents, però la instrucció dependrà d’Interior.

D’esta manera, se separà orgànicament el procés de denúncia del d’instrucció dels expedients, per tal que tinguen una dependència orgànica diferenciada. En concret, la instrucció dels expedients passarà a dependre de la Direcció General d’Administració de la Seguretat.

D’altra banda, Interior i els Mossos treballen en l’actualització del conveni amb el Col·legi de Periodistes de Catalunya per a l’ús dels elements visuals identificatius per a periodistes.

La setmana passada es va produir una nova reunió amb el Col·legi i el Sindicat de la Imatge – UPIFC amb la participació del comissari en cap del cos, Josep Maria Estela, la intendenta Rosa Bosch i el secretari general d’Interior, Oriol Amorós.

Estes trobades busquen també reforçar la necessària col·laboració entre la policia i els professionals de la comunicació, segons ha informat Interior.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 34 = 41

Últimes notícies