HomeSuccessosIntervenen un quilòmetre de palangre a Alcanar

Intervenen un quilòmetre de palangre a Alcanar

Agents del SEPRONA de la Guàrdia Civil de Tarragona van sorprendre la setmana passada dues persones pescant “al palangre de fons” sense estar autoritzats per a això.

El “palangre de fons” s’utilitza per a la pesca d’espècies predominants del fons marí, i consisteix bàsicament en el “calat” d’una línia (normalment un fil plàstic) que queda suspesa entre boies surant a la deriva en la mar, de la qual pengen els ramals (altres línies més curtes amb hams ja encebaments) quedant a un patró més o menys fix de distància uns dels altres; els peixos van quedant enganxats fins que la línia mare és recollida pel pescador.

La conducta va ser detectada quan, realitzant patrullatge de protecció de la naturalesa en la costa, els Guàrdies Civils van albirar al vespre a unes persones en una embarcació de 7a llesta (embarcació esportiva d’esbarjo) col·locant el que semblaven ser llargues línies d’hams al llarg de la costa de la localitat d’Alcanar. Una vegada van tornar a port, els agents del SEPRONA es van cerciorar de la conducta que estaven desenvolupant de manera irregular, acompanyant-los seguidament al lloc dels fets i intervenint dues línies d’hams de 500 metres cadascuna.

Aquest tipus de pesca es realitza de manera artesanal, sent necessari obtenir la pertinent autorització professional per a dur-la a terme. A més, els pescadors han de fer ús d’una embarcació de llista 3a (vaixells de pesca).

Amb aquesta actuació, s’ha evitat un mal a la flora i fauna marina de la zona i la pesca indiscriminada d’altres espècies, contribuint de la mateixa manera a erradicar l’intrusisme professional que tants problemes origina en aquest sector. El mitjà utilitzat ha quedat intervingut en dependències de la Guàrdia Civil per a la seva inutilització i posada a la disposició de l’autoritat competent.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 6 = 9

Últimes notícies