HomeOpinióFirmes setmanarilebre.catJa tenim el nou pastor. Benvingut, bisbe Sergi

Ja tenim el nou pastor. Benvingut, bisbe Sergi

La diòcesi de Tortosa ja té el nou Pastor que estava esperant. Mons. Sergi Gordo Rodríguez iniciava el seu ministeri pastoral com a Bisbe de Tortosa el passat dissabte dia 9 de setembre a la catedral de Tortosa, plena de fidels que volgueren donar-li la benvinguda amb la seva presència.

El bisbe Sergi fou ordenat sacerdot fa 31 anys. Ha prestat el seu servei pastoral en diverses parròquies de l’arxidiòcesi de Barcelona. Fou nomenat secretari general i canceller de l’arquebisbat de Barcelona pel llavors arquebisbe Martínez Sistach, càrrec que exercí entre els anys 2004 i 2017. El passat dia 3 de setembre s’acomiadà de l’arxidiòcesi barcelonina de la qual, fins ara, n’era bisbe auxiliar des del 9 de setembre del 2017.

Curiosament, exactament sis anys després inicia la seva tasca pastoral com a bisbe de Tortosa. Actualment, és el secretari general de la Conferència Episcopal Tarraconense.

Una altra coincidència de Mons. Sergi Gordo amb la seva nova diòcesi, és que de jove, quan vivia a Cornellà de Llobregat, freqüentava la parròquia de Sant Miquel Arcàngel. Ara, a la nostra diòcesi, viurà a la Residència Diocesana d’Ancians Sant Miquel Arcàngel de Tortosa, concretament a la residència sacerdotal inaugurada en temps del bisbe Martínez i Sistach a finals de la dècada dels noranta, on fins ara han residit a més del bisbe Martínez Sistach, els bisbes Javier Salinas i Enrique Benavent.

En la seva primera comunicació adreçada als fidels de la diòcesi el passat 13 de juliol, Mons. Sergi Gordo manifestava que rebia aquesta nova crida del Senyor amb “temor i tremolor”, però també amb “joia i esperança”. I en aquest sentit, deixava molt clara la seva il·lusió per compartir la seva vida amb tots nosaltres. Aquí es troba una Església que vol fer camí al costat del seu Pastor.

Val la pena destacar la confidència que ens feia el bisbe Sergi respecte al significat del seu lema episcopal. Va triar Serviu el Senyor amb alegria (salm 99,2), mostrant el seu desig que es convertís en un lema eclesial, comunitari, sinodal, de fe compartida, de servei joiós compartit. Especial èmfasi posava en el “serviu” de l’antífona del salm, que abasta a tots i totes, que emmarca un jo amb vosaltres i un vosaltres amb mi, en definitiva un tots sempre ben units servint el Senyor, especialment en els seus predilectes: els malalts, els febles i afeixugats per qualsevol circumstància, els pobres i necessitats. Tots al Servei del Senyor i amb alegria.

Així mateix, en la seva salutació als seus nous diocesans, el bisbe Sergi ja mostrava el seu desig de ser entre nosaltres aviat, i s’acomiadava amb la primera estrofa de l’himne a la Mare de Déu de la Cinta.

Em consta que des d’aquell dia del mes de juliol en què va fer públic que el papa Francesc l’havia nomenat bisbe de Tortosa, el bisbe Sergi ha mostrat un altíssim interès per conèixer i apropar-se a les nostres realitats, les realitats de la seva nova diòcesi.

Un exemple de la seva proximitat envers nosaltres, el tenim en el missatge que va enviar a l’Administrador Diocesà Mn. José Luis Arín el passat diumenge dia 3 de setembre, en tenir notícia de les destrosses per inundacions que les pluges van provocar al municipi d’Alcanar. Missatge en que evidenciava la seva preocupació pel patiment dels canareus, i manifestava la seva voluntat de visitar la població i el rector de les parròquies en un dels seus primers actes després de la presa de possessió el dissabte 9 de setembre.

Així és el bisbe Sergi, un home proper, sinodal, preocupat pels seus diocesans, amb una clara voluntat de ser un més entre nosaltres. Mons. Sergi Gordo ens ho feia avinent en un paràgraf de la seva salutació, que marca la seva línia al front del nostre bisbat, amb aquelles paraules de Sant Agustí, “soc cristià AMB vosaltres i bisbe PER A vosaltres”.

Benvingut, bisbe Sergi.

Joaquim Amare i Morales
Joaquim Amare i Morales
membre de l’Equip Directiu Càritas Diocesana de Tortosa
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

1 + = 10

Últimes notícies