HomeSocietatJavier Vilanova, bisbe auxiliar de Barcelona, portarà l'Estendard Principal durant la processó...

Javier Vilanova, bisbe auxiliar de Barcelona, portarà l’Estendard Principal durant la processó del Dia de la Cinta

Mabel Marcos, Primera Majordoma de la Reial Arxiconfraria de la Cinta, ha designat a monsenyor Javier Vilanova Pellisa, Bisbe Auxiliar de Barcelona, com a portador de l’Estendard Principal de la processó del Dia de la Cinta el pròxim 5 de setembre. Per la seua part ell ha decidit que l’acompanyen com a borlistes mossèn Pascual Centelles LLop i Pepita Rovira Baiges.

Javier Vilanova va néixer a La Fatarella i abans d’arribar al bisbat de Barcelona havia tingut una dilatada trajectòria espiritual a Tortosa i les Terres de l’Ebre, on va exercir com a vicari parroquial al Roser de Ferreries i Sant Miquel Arcàngel d’Alcanar. A la diòcesi de Tortosa també va ser rector de les parròquies de l’Assumpció del Forcall, Castellfort i Portell, Sant Pere Apòstol de Cinctorres, Mare de Déu de les Neus de la Mata, Sant Bartomeu de La Todolella i de la Mare de Déu del Pópulo d’Olocau del Rei. També fou rector de les parròquies d’Alfara de Carles, del Sagrat Cor de Jesús de la Raval de Cristo, i de Sant Llorenç del Pinell de Brai. Altres dels càrrecs destacats que va desenvolupar van ser els de delegat per a la Catequesi, rector del Seminari de Tortosa i director espiritual del Seminari Interdiocesà de Catalunya.

L’arxiconfraria, fundada fa més de 400 anys durant l’etapa del bisbe Lluís Tena, manté intacta des del primer dia el seu fonament fundacional de fomentar el culte públic i la devoció a la Mare de Déu de la Cinta, escollida l’any 1863 per l’ajuntament com a patrona de la ciutat. Entre una de les accions més destacades del seu calendari d’activitats anuals està l’organització de la Processó el Dia de la Cinta, que es farà, de no canviar la normativa de la covid-19, igual que l’any passat per l’interior de la Catedral.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

9 + 1 =

Últimes notícies