HomeSocietatJesús aprova un nou protocol de pressupostos participatius

Jesús aprova un nou protocol de pressupostos participatius

El Ple de l’EMD de Jesús ha aprovat per unanimitat un nou protocol de pressupostos participatius.

Un dels seus principals objectius és generar espais de reflexió col·lectiva al voltant de les demandes i necessitats del poble de Jesús. Així, el protocol ampliat serà presentat en públic el proper mes d’abril amb una jornada informativa oberta a la ciutadania.

S’inclou com a novetat una segona jornada, durant el mes de maig, amb un taller participatiu d’elaboració compartida de propostes, on es podrà debatre i resoldre dubtes de manera conjunta amb la resta de veïns i veïnes i l’equip de govern.

La presentació de propostes, durant el mesos d’abril i maig,  queda oberta als majors de 16 anys empadronats a Jesús i a les Entitats i Associacions registrades al Consell de Participació Ciutadana. Els alumnes de l’IE Daniel Mangrané també podran presentar les seues propostes dins d’un procés participatiu complet i intern al mateix centre.

Un total de 10 propostes passaran a la fase final de votació popular. Cadascuna d’aquestes podrà estar valorada amb un import màxim de 20.000€ i les guanyadores, fins exhaurir aquesta dotació econòmica, s’inclouran al pressupost municipal del següent any.

La regidora de participació ciutadana, Eva Marro, destaca que “implementar aquest canvi és el fruit del diàleg constant amb els veïns i veïnes de Jesús, els autèntics coneixedors de les mancances del poble”, i que “aquest nou protocol ha de servir per empoderar-los en la presa de decisions conjunta amb un doble procés: per una banda amb les propostes dels majors de 16 anys empadronats a Jesús, i per l’altra donant veu a infants i adolescents amb un procés coordinat des del mateix Institut Escola Daniel Mangrané”.

 

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

6 + = 16

Últimes notícies