HomeSocietatJesús escull les 10 propostes finalistes del pressupostos participatius d’entre un total...

Jesús escull les 10 propostes finalistes del pressupostos participatius d’entre un total de 57 presentades

El passat dimarts 6 juliol el Consell de Participació Ciutadana de Jesús va escollir les 10 propostes finalistes que passaran a la fase de Votació Popular dels pressupostos participatius. Durant els mesos d’abril i maig qualsevol persona vinculada amb Jesús ha pogut presentar el seu projecte de millora. S’han rebut un total de 57 propostes, tant per vies telemàtiques com de manera presencial, presentades tant per particulars com per les diferents entitats del poble. D’aquest total, 13 propostes han estat descartes per no complir algun dels criteris establerts a les bases reguladores (no ser inversió, superar els 40.000€, no ser competència de l’EMD de Jesús…) i les 44 restants s’han reduït a 34 per raons de similituds i agrupació dels diferents plantejaments en una mateixa opció de millora.

Així doncs, les 34 propostes validades s’han agrupat en sis eixos:

 1. Propostes sobre mobilitat i accessibilitat
 2. Propostes sobre parcs, places, zones verdes i llocs de trobada social
 3. Propostes sobre enllumenat, voreres, carrers i camins
 4. Propostes sobre equipaments públics
 5. Propostes sobre serveis
 6. Propostes de caràcter socioeconòmic

En el marc del Consell de Participació Ciutadana, les mateixes entitats que en formen part han estat les que han prioritzat, mitjançant un sistema de votació, les 10 finalistes. Les propostes són les següents:

 1. Eliminació de barreres arquitectòniques
 2. Passeig Puig: passeig verd
 3. Arranjament voreres carretera de Roquetes
 4. Enllumenat entrada a Jesús per carretera de Xerta
 5. Escenari per a festes
 6. Insonorització del pavelló
 7. Condicionament acústic de la sala d’assaig de l’Escola de Música
 8. Naturalització dels patis a l’IE Daniel Mangrané
 9. Nova instal·lació de fontaneria, aigua freda i calenta, als vestidors del camp de futbol
 10. Nou punt de connexió wifi

Cal destacar que s’ha comptat amb la col·laboració dels alumnes de l’assignatura d’emprenedoria de 4t d’ESO de l’IE Daniel Mangrané que, després d’una xarrada de la regidora de Participació Ciutadana feta al mateix centre a l’inici del curs, han treballat per grups els seus propis projectes adaptant-se a les bases establertes. Ells mateixos han presentat les propostes a la resta d’alumnes de l’Institut-Escola per tal de passar a la fase de votació interna al mateix centre. El compromís amb els alumnes, per part de l’EMD de Jesús, va ser que l’opció escollida com a guanyadora del centre passés directament a la fase de Votació Popular. La seua proposta és: Nou punt de connexió wifi. Tal com Eva Marro, Regidora de Participació Ciutadana, destaca: “Amb aquesta iniciativa es pretén apropar l’administració al jovent, per tal de fer més fluida la comunicació entre totes les parts i treballar per un model de participació fàcil, útil i obert a tothom”.

Marro també emfatitza que: “El procés de pressupostos participatius és una eina útil de governabilitat, que a part de donar veu als veïns i les veïnes, ens permet als representants de l’administració tenir una fotografia a temps real de les mancances i necessitats que preocupen tota aquella ciutadania compromesa amb la millora del nostre poble. No només són importants les propostes finalistes sinó totes les presentades, també les descartades, ja que són el reflex del malestar que les jesusenques i els jesusencs viuen en xafar el carrer. Totes les propostes són igual d’essencials i mereixen ser analitzades cas a cas, per tal d’oferir en el futur una solució a les mateixes, tant per part de l’EMD de Jesús com, si és el cas, amb l’ajut d’altres administracions competents”.

La propera fase dels pressupostos participatius serà la de Votació Popular que es durà a terme durant tres setmanes als mesos de setembre i octubre. La votació podrà fer-se per mitjans electrònics i també de manera presencial. Els majors de 16 anys, empadronats a Jesús, podran escollir quines són les seues 3 candidates a ser executades. El web de Pressupostos Participatius s’anirà actualitzant a mesura que el procés vaja avançant, per tal d’informar en tot moment de la fase en què es troba el procediment i quins seran els següents passos a seguir.

Les propostes guanyadores s’executaran durant el proper any, per ordre d’elecció i fins exhaurir la partida pressupostària de 40.000€ destinada per a aquesta edició.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 57 = 58

Últimes notícies