HomeTerres de l'EbreJoan Alginet relleva Francesc Gas al capdavant del Consorci de Polítiques Ambientals...

Joan Alginet relleva Francesc Gas al capdavant del Consorci de Polítiques Ambientals de les Terres de l’Ebre

El portaveu d’ERC i cap de l’oposició a l’Ajuntament de Deltebre, Joan Alginet, ha estat nomenat nou president del Consorci de Polítiques Ambientals de les Terres de l’Ebre (Copate), l’organisme que gestiona mancomunadament serveis com la recollida d’escombraries de bona part dels municipis així com la lluita contra les plagues com la mosca negra i el mosquit. Alginet, que relleva l’alcalde republicà de Roquetes, Francesc Gas, al càrrec des de 2015, ha estat escollit en la junta general amb els vots dels representants d’ERC, PSC i En Comú Guanyem, mentre que els de Junts per Catalunya s’han abstingut. Durant els pròxims dies el nou president de l’ens –que actualment és també gerent del Grup d’Acció i Local de pesca Mar de l’Ebre- de nomenarà els vicepresidents i membres de la junta de govern, amb voluntat de formar un executiu “d’unitat”.

Alginet, assegura que l’organisme –que compta amb 27 representants designats pels consells comarcals- “ha de sortir de port i emprendre el seu rumb, sense complexos, convertint el Consorci en un exemple d’eficiència, d’ambició i de compromís amb els 52 municipis de les Terres de l’Ebre”. Entre els reptes que s’ha marcat es troben les esmentades lluites contra el mosquit al delta de l’Ebre, contra la mosca negra als municipis del tram final del riu i la recollida de residus o la gestió forestal arran de l’incendi recent a la Ribera d’Ebre.

“Uns reptes que s’hauran de superar amb esforç i complicitat dels alcaldes i alcaldesses, consells comarcals, la Diputació de Tarragona i la Generalitat “, ha assenyalat. També planteja la millora de l’eficiència energètica dels pobles i ciutats, la gestió del sanejament o l’impuls de la marca Reserva de la Biosfera com a “grans oportunitats del territori”.

El Copate té un pressupost de més de 14 milions d’euros enguany i és l’ens encarregat de prestar serveis als ajuntaments de les Terres de l’Ebre en matèria de recollida de residus, sanejament, salubritat pública, gestió forestal i gestió de la marca Ebre Biosfera. Amb seus a Amposta i Tortosa, té una trentena de treballadors. Es va constituir el 2014 i va aglutinar el Consorci de Serveis Agroambientals del Baix Ebre i Montsià (Code), el Consorci per a la gestió de residus del Montsià; el Consorci de Residus del Baix Ebre (ReBé), el Consorci per a la gestió de la Serra de Cardó-Boix i el Consorci dels espais naturals del Montsià

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

6 + 3 =

Últimes notícies