HomeSocietatJoan Gual d’Ulldecona, considerat com una de les futures promeses de l’alta...

Joan Gual d’Ulldecona, considerat com una de les futures promeses de l’alta cuina

Joan Gual, un jove de 22 anys d’Ulldecona, es troba entre els 50 participants amb l’oportunitat de guanyar el concurs del restaurant Le Cordon Bleu de Madrid i optar a ser un dels seus pròxims alumnes. Gual, considerat una persona treballadora, activa i amant de la cuina des de ben menut, viu amb molta il·lusió les últimes setmanes abans de la decisió del jurat.

El jove des de ben petit tenia clar que de gran volia dedicar-se a la cuina, però als sis anys va ser diagnosticat amb celiaquia, i això va fer que es plantegés si seria una bona idea ser cuiner, ja que la intolerància diagnosticada podia ocasionar-li molts impediments. En fer-se gran va decidir optar per estudiar electromecànica i fotografia, dos professions que li agraden molt, tot i que va arribar a la conclusió que no era el que volia fer durant tota la vida; així que finalment va decidir matricular-se a cuina, i ara està fent el segon curs amb molta felicitat, ja que s’ha adonat que és això el que realment vol i li agrada.

La idea de presentar-se al concurs va sortir arran de veure el cartell promocional penjat al seu institut. A partir d’aquí van sorgir els dubtes de si s’hi podria presentar, i amb l’ajuda dels seus professors va decidir presentar-s’hi i provar sort.

“M’agraden els nous reptes, fer coses diferents i anar millorant professionalment i personalment. Després de pensar-ho molt, vaig adonar-me que tampoc hi perdia res, si em presentava al concurs, així que vaig decidir inscriure-m’hi i enviar el meu vídeo de presentació explicant una mica qui era, com m’agrada treballar i com seria el meu restaurant”.

Finalment, el vídeo presentat per Gual va passar a la següent fase, que és l’elaboració d’un plat propi a partir d’uns requisits indispensables presentats per l’escola de cuina de Madrid. Els jóvens cuiners s’havien de gravar fent el plat i enviar la gravació.

Ara, es troba en la fase en què els ciutadans, que tenen el 15 % de pes en la votació, poden votar pel seu preferit a través d’un web o del codi QR. La resta de puntuació l’atorga el jurat de l’escola en veure tots els plats presentats per la resta de candidats.

Enguany, un dels requisits presentats des de l’Escola Le Cordon Bleu de Madrid és que el plat principal havia de ser una coqueta de salmó farcida de llagostins, amb pasta fresca estampada i una salsa clàssica francesa.

“A partir de les indicacions que em van dir, he fet tots els canvis que he cregut pertinents, com un indispensable per a mi que era fer la pasta sense gluten per a persones celíaques, així com utilitzar productes de quilòmetre zero, com la carxofa de Benicarló, els llagostins de Vinaròs i l’oli mil·lenari d’Ulldecona. M’agrada utilitzar productes de proximitat, ja que crec que no fa falta agafar productes d’altres països quan tenim estos que són tan bons i que a més a més són del territori”, afegix Gual.

El gran somni de Joan seria, en un futur i a llarg termini, poder tindre el seu propi restaurant i oferir una carta de cuina mediterrània amb tots els productes sense gluten, perquè d’esta manera totes les persones puguen menjar.

A curt termini, li agradaria poder agafar molta experiència i aprendre dels millors per a formar-se professionalment com un gran cuiner. Així i tot, destaca que li faria molta il·lusió guanyar el concurs i poder ser un dels alumnes de la prestigiosa escola Le Cordon Bleu de Madrid.

Aida Cid
Aida Cid
Periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

40 + = 45

Últimes notícies