HomeSense categoriaJosep Caparrós no renuncia als “grans projectes estratègics de la Ràpita”, tot...

Josep Caparrós no renuncia als “grans projectes estratègics de la Ràpita”, tot i la pandèmia

MONTSIÀ // L’alcalde republicà de la Ràpita, Josep Caparrós, fa balanç a Ràdio Ràpita dels dos anys de govern municipal amb majoria absoluta, després que a les passades eleccions del maig del 2019, ERC aconseguís 10 dels 17 regidors, amb més d’un 48% dels vots. L’arribada del coronavirus, com arreu del país, va afectar el dia a dia de la societat, així com va truncar els plans inicials i la gestió municipal d’este segon mandat republicà, en què, segons Caparrós, s’han dedicat “molts esforços i recursos a fer front a les conseqüències econòmiques i socials de la pandèmia”

Els pressupostos per a l’exercici d’este 2021 comptava amb un fons de contingència de fins a 400.000 € per a destinar-los a un lloc o a un altre en funció de l’evolució de la pandèmia. “Este primer semestre del 2021 se n’ha destinat part a ajuts socials -lloguer, la Botigueta que permet a les famílies vulnerables comprar aliment fresc de primera necessitat-”, diu, així com a regenerar el teixit econòmic amb les bonificacions de taxes d’ocupació de via pública i “gran part” de la d’escombraries a la restauració. D’altra banda, l’alcalde de la Ràpita preveu que la temporada d’estiu marcarà el futur del sector econòmic turístic del municipi i confia siga un “destí de preferència per als visitants, on trobaran tots els ingredients del que la gent busca per a gaudir del seu temps d’oci i que la bona experiència els porte no només a ells sinó al seu entorn a venir i repetir”.

Malgrat això, el full de ruta del govern republicà ha intentat “mantenir” o “transformar” alguns dels “grans projectes estratègics” que conformaven el full de ruta d’este segon mandat. En este sentit, la regulació de l’accés amb vehicles de motor a la barra del Trabucador és un dels projectes amb què porta treballant ERC d’ençà que va arribar a l’ens local l’any 2015 i que, ara, este mes de juliol veurà la llum la prova pilot. A més, el consistori també limitarà i establirà un control horari este estiu a l’aparcament del parc de Garbí on s’implantarà la zona taronja per tal de garantir la rotació de vehicles. 

La remodelació de la piscina municipal serà també una de les grans inversions, pressupostada amb més d’1 milió d’euros. A l’espera d’aprovar definitivament el projecte i de sortir-ne a licitació, el govern té previst iniciar les obres al mes de setembre que permetrà dur a terme activitats d’aiguagim, s’adequaran els vestidors, així com s’habilitarà una piscina per a nadons, i s’apostarà per un sistema de combustió més sostenible amb el canvi a una caldera de biomassa. 

A més, durant el mes de setembre també està previst l’inici de les obres a l’edifici de les Duanes “per a convertir-lo en un espai de referència de l’economia blava” -que reconeix la importància dels mars i oceans com a motors de l’economia sostenible. L’arranjament de l’avinguda Pare Castro fins a la plaça de l’agermanament, davant l’Església Nova, o la urbanització del carrer Constància també són alguns dels projectes de futur que veuran la llum en els pròxims dos anys de mandat.

D’altra banda, Ports de la Generalitat invertirà més de 900.000 € en la construcció d’una base nàutica a la zona portuària del municipi, per a potenciar l’activitat nàutica en el marc “immillorable” per a esta pràctica com és la Badia dels Alfacs. Un projecte que, en paraules de Caparrós, consolidarà la Ràpita com a referent  d’esports nàutics del país.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 39 = 46

Últimes notícies