HomeSocietatJosep Maria Utgés, satisfet dels 10 anys del Banc d’Aliments de Productes...

Josep Maria Utgés, satisfet dels 10 anys del Banc d’Aliments de Productes Frescos de la Cinta

El primer majordom de la Reial Arxiconfraria Nostra Senyora de la Cinta, Josep Maria Utgés, que no deixa de pensar “en com estaria de contenta la meua mare que tants anys de vetlla va fer davant l’altar de la Cinta” és un de l’artífex del Banc d’Aliments de Productes Frescos de la Cinta que enguany complix el seu desè aniversari. En deu anys arriben quasi a les 400 tones recollides i aconsegueixen situar-se, darrerament, al voltant dels 60.000 quilos per any. Per a Utgés es tracta d’un motiu d’alegria, “on hem d’agrair la col·laboració de les empreses del ram de l’alimentació que estan al nostre costat”.

L’honor de ser primer majordom el 2019 té una doble connotació, d’una banda el fet de poder estar durant tot un any dirigint el grup del treball de l’Arxiconfraria i viure amb una intensitat diferent les Festes de la Cinta, i d’una altra haver pogut viure en primera persona l’històric moment de la recepció del papa Francesc, “mai oblidarem aquell migdia del passat 12 d’abril quan Sa Santedat va rebre en audiència privada al Vaticà la Confraria de la Mare de Déu de la Cinta. No es pot explicar amb paraules com d’emotiu va ser. La realitat és que després d’escoltar-lo i sentir el tacte de la seua mà, ens va deixar una sensació de pau i senzillesa que no oblidarem”.

La commemoració dels cent anys del concurs que va donar peu a l’himne de la Cinta que ara es canta , o els tres-cents aniversaris de la pintura dels frescos de la capella de la Cinta a càrrec de l’artista Dionís Vidal  són efemèrides a celebrar, “vam recordar aquell 1918 amb l’edició d’un llibre dedicat als himnes i cançons d’amor a la nostra patrona, i ara farem un gran concert i presentarem un CD amb les noves peces musicals que han creat músics i grups de prestigi. Això serà el dia 28, i el dia 31 tindrem una visita guiada per a conèixer molts detalls del nostre sagrat temple a càrrec de la doctora en història, Sílvia Canalda, autora del llibre Maria, Temple i Ciutat”.

Però serà, com sempre, el diumenge de la Cinta quan tot agafe la seua màxima esplendor. Per a Utgés no hi ha res com l’entrada de la processó a la Catedral, “perquè a part que es veu, es viu, i resulta inevitable tenir calfreds per l’emoció que sentim”. Una processó que tindrà com a portador de l’estendard monsenyor Jordi Bertomeu, oficial de la Secció Disciplinar de la Congregació per la Doctrina de la Fe i capellà del papa Francesc, i que volen que siga la processó de la fraternitat, “amb totes les confraries de marededéus de la Diòcesi desfilant amb els seus estendards”.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 34 = 40

Últimes notícies