HomeAgriculturaJosep Pont, copropietari de Borges, diu en el marc de la fira...

Josep Pont, copropietari de Borges, diu en el marc de la fira virtual de l’oli i la garrofa de Jesús que el sector de l’oli és una història d’èxit

Amb motiu de la XXVI Fira de l’Oli de les Terres de l’Ebre i V Fira de la Garrofa, la Cambra de Comerç de Tortosa va organitzar una conferència per parlar sobre “Internacionalització de l’oli d’Oliva” a càrrec de Josep Pont Amenós, empresari i copropietari de Borges Internacional Grup.

Pont, va començar la seva ponència fent una mirada històrica del sector de l’oli a Espanya i també fent autocrítica, reconeixen que durant moltes dècades al nostre país no sabien fet bé les coses, tot i la qualitat dels nostres olis, “el nostre mercat, reconeixia Pont, no era competitiu envers el marcat Italià i recordant que la zona de la Mediterrània consumeix el 75% de la producció mundial de l’oli”. Posant la vista en el futur del sector, Pont, va comentar que les oportunitats d’exportació estan als països emergents: Brasil, Xina, Índia, Rússia, els països de l’Est, o alguns de Sud Americans com Perú, Xile, i també els Estats Units i Canada, són països que cada cop consumeixen més oli d’oliva, i els seus supermercats ofereixen els nostres olis en total normalitat igual a altres productes alimentaris, i també va dir que “caldrà estar molt atents de com l’efecte globalització, pot distorsionar els mercats. Estan molt bé els ajuts que els productors podem rebre d’Europa, però no hauríem de confiar d’aquestes ajudes i ser autosuficients, perquè les ajudes algun dia s’acabaran i poden provocar situacions com la que estem vivint actualment amb els Estats Units i els aranzels, que han afectat moltíssim al nostre mercat. Però en canvi ha fet pujat el mercat Tunisià, ja que els Estats Units no ha deixat de comprar oli d’oliva”. Sobre la situació dels aranzels va dir “que ha estat provocada per polítiques d’ajuts en altres sectors entre Europa i els estats Units. Seria bo regularitzar aquestes situacions de la millor manera possible, ja que avui en dia els mercats demanen estabilitat de preus. Actualment podem dir, i en orgull, que Espanya lidera l’exportació de l’oli al món. Hem posat el nostre oli al món. Per lo tant, hem fet una bona feina en internacionalització. El secret, puntualitza Pont, està en envasar i comercialitzar oli de qualitat. Ser sensible en aquesta matèria, ens farà ser més forts”.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

4 + 3 =

Últimes notícies