HomeCulturaJosep Sabaté, nou Jesús a ‘La Passió d’Ulldecona’ que s’estrena este diumenge

Josep Sabaté, nou Jesús a ‘La Passió d’Ulldecona’ que s’estrena este diumenge

Este cap de setmana torna la primera representació de La Passió d’Ulldecona, després de dos anys inusuals. L’obra continuarà oferint representacions tant en català, els dies 3 i 10 d’abril, com en castellà, els dies 24 d’abril i 1 de maig.

La Passió arriba amb nous canvis, canvis que la fan ser diferent any rere any. Este any s’hi recupera la música en directe amb l’actuació de Consol Vericat i Miquel Querol. Però, sens dubte, el canvi més notable serà la nova interpretació de Jesús, que enguany serà representat per Josep Sabaté, actor des de fa molts anys de la Passió; però esta serà la primera vegada que interpretarà el paper de Jesús completament.

Es tracta d’un paper que, segons ell, és molt complicat d’interpretar, ja que “és un personatge amb molts canvis d’humor i amb moltes pujades i baixades. Al principi em va costar molt ficar-me a la seua pell i poder arribar a controlar el seu caràcter, però un cop vaig aprendre a dominar el personatge, ja em sortia sol. Ara ja em trobo molt còmode interpretant-lo” explica Sabaté.

Per a Josep, ha estat tota una sorpresa que li diguessen de fer este paper. Des de ben petit surt a la Passió i també, als pastorets, i alguna vegada havia interpretat la crucificació de Jesús, però poder fer tot el paper des de l’inici fins al final és un repte molt gran que viu amb molta il·lusió, un paper que porta molts de mesos preparant amb l’ajuda del director, Juanito Martínez, amb qui ha preparat el personatge i la seua construcció.

Una vegada dominat el personatge, ha estat quatre mesos anant al teatre per preparar-se tots els gestos, el treball gestual i també per poder treballar amb els altres personatges.

“He estat molts de mesos de preparació i coneixement de personatge, amb tot el que això inclou, com per exemple saber quins gestos fa, quan i com els fa, el perquè del seu caràcter, entendre els canvis d’humor i, a banda, també m’he hagut de preparar físicament, anant al gimnàs i seguint una dieta” ens explica l’actor.

El president de la Passió, Juanjo Sans, ens conta que per primer cop en tots els anys de Passió és la primera vegada que els actors que representen Jesús i la Verge Maria són mare i fill a la vida real també, una anècdota curiosa que tant el president com l’actor principal volen destacar. “És un fet molt curiós. El teatre sempre ha estat a casa meua, l’he vist i m’hi he criat des de ben menut. Els meus pares, tots dos, interpreten papers a la Passió, però la veritat és que és un goig poder compartir escenes amb la meua mare” afegix Sabaté.

Ara, encarant ja la recta final i pocs dies abans de la seua estrena, l’actor afirma que està vivint els dies previs amb nervis, però també amb il·lusió i amb emoció pel que vindrà quan serà a dalt de l’escenari. “Tinc moltes ganes que arribe el dia de l’estrena i que tot el públic puga veure tot el treball que hi ha al darrere. Este any s’ha treballat molt, des de la música, la il·luminació i la decoració, fins al detall més petit. Estic molt content perquè també hi ha hagut molta implicació de la resta d’actors. És un any amb molta participació” vol destacar Josep.

A més a més, el president de la Passió, Juanjo Sans, afegix, entre rialles, que l’equip de direcció està vivint estos dies previs a l’estrena amb molts de nervis, ja que fa dos anys que no es viu una Passió amb tot el seu format, i això significa que s’ha d’estar pendent de moltes coses i de molts d’imprevistos d’últim moment. “Tot i els nervis, estem molt contents de saber que per fi, després de dos anys, hem recuperat el format i la programació tradicional de l’obra, i això és un motiu de satisfacció i també un motiu per a continuar lluitant per a fer de la Passió un referent de la nostra comarca i a la nostra província” destaca el president.

Com a conclusió Sans vol fer un crit a la ciutadania perquè tota la gent a qui agrade el teatre vinga a la Passió, ja que allí no sols s’hi aprecia la bellesa del món artístic, sinó que també hi ha una relació directa amb el públic.

Aida Cid
Aida Cid
Periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

6 + 3 =

Últimes notícies

-->