Judici just?

L’Advocat Xavier Melero diu que el judici del Procés al Tribunal Suprem ha sigut just. Això no és cert per les següents raons:
** Aquest judici venia viciat des de la instrucció feta per Llarena. Aquest Magistrat, professor de la UOC (Universitat oberta de Catalunya) en els seus moments d’esbarjo i molt pagat de si mateix, va apuntar cap a dalt quan va qualificar penalment l’actuació dels condemnats. Si els hagués encausat per delicte de desobediència i malversació, no hauria pogut aplicar la presó preventiva. Aquest tipus de presó, sense judici, només és utilitzada per a delictes greus i per circumstàncies especials. És d’aplicació molt excepcional.

** Llarena, secundat pel fiscal, els va acusar de rebel·líó i sedició. Aquestos delictes suposen penes de molts anys de privació de llibertat. Aix,í doncs, podia imposar la presó provisional fins al judici del Suprem del magistrat Marchena i els seus socis. Tots dos conservadors i subordinats a l’Espanya més rància.

** L’advocat Melero diu que  el judici va ser just perquè es va retransmetre per televisió. Aquí va estar la primera presa de pèl de Marchena en no voler mostrar les imatges quan declaraven els testimonis. Quan ningú recordava lo que havien manifestat els testimonis (fins dos mesos després) va permetre posar les pel·lícules dels fets. Com ja he dit quasi ningú va recordar lo que havien dit els testimonis de les parts. Lo dit, un truc de màgia o presa de pèl.

**Com l’instructor Llarena, company del Suprem de Marchena, els havia acusat de rebel·lió i sedició, no podia condemnar-los per un delicte menor (malversació i desobediència) perquè els hauria d’haver  posat lliures i l’Estat espanyol hauria d’haver indemnitzat, com en el cas de Sandro Rosell. Llavors varen fer el paperot que l’advocada de l’Estat demanava condemna per sedició i no rebel·lió. Així quedava bé el Govern espanyol i la condemna era igual de grossa per mantenir-los a la presó, fer un càstig gros a l’independentisme i no passar pel ridícul d’haver d’indemnitzar.

** Però sobretot, tot això en nom del rei borbó. Recordem que les espanyes és l’únic país europeu on la justícia s’administra en nom d’un rei, no del poble. Sempre ha sigut així. Tots  els reis de l’imperi espanyol ho han sigut per la “gracia de Dios”  i la justícia s’aplica amb el seu nom.

**Francisco Franco també era “Caudillo de España por la Gracia de Dios. La majoria del clero va donar suport al colp d’estat i “de aquellos polvos estos lodos”, és a dir, d’aquella dictadura aquesta democràcia putativa.
Així que company Melero, no estic gens d’acord amb tu.

Jordi Casanova Giner
Jordi Casanova Giner
advocat i escriptor aficionat
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 51 = 52

Últimes notícies