HomePol铆ticaJunts per Amposta retreu al govern municipal que traslladi a la ciutadania...

Junts per Amposta retreu al govern municipal que traslladi a la ciutadania els costos de no retallar despeses

Junts per Amposta ha acusat el govern municipal de traslladar a la ciutadania els costos de l’increment de la despesa corrent sense haver aplicat mesures per retallar-la i contenir-la. El principal grup de l’oposici贸 al consistori de la capital del Montsi脿 considera “desmesurada” l’al莽a de la pressi贸 fiscal aprovat per a l’any vinent, especialment amb el 36% de pujada de la taxa d’escombraries i el 10% de l’IBI. Segons el cap de l’oposici贸 i exalcalde amb CiU, Manel Ferr茅, les ordenances suposen incrementar la c脿rrega fiscal en 7 milions d’euros nominals respecte 2015, any que va perdre l’alcaldia davant ERC. Una xifra que ha rebaixat despr茅s a uns 4 milions ponderant la variaci贸 acumulada de la inflaci贸 durant aquest temps.

Segons ha argumentat el regidor de Junts, Xavier Guti茅rrez, la pujada de l’IBI amb l’argument de fer front a l’augment de la inflaci贸, interessos bancaris o costos s’ha plantejat sense cap pla per retallar i contenir despeses “sup猫rflues“, com dos c脿rrecs de confian莽a i el lloguer de carpes per a la fira. Tamb茅 ha assegurat que l’escalada de la taxa d’escombraries per pagar tot el servei ha assumit diverses despeses de forma q眉estionable i que la normativa que obliga a cobrir el cost era ja d’aplicaci贸 enguany. Retreuen al govern municipal d’ERC que cre茂 “nous impostos” com el de n铆nxols del cementiri o clavegueram.

Tot i demanar a l’alcalde, Adam Tom脿s, que deixi de mirar pel “retrovisor“, Ferr茅 ha volgut tamb茅 comparar -utilitzant xifres absolutes i valors corrents de fa vuit anys- els prop de 18 milions que el govern municipal preveu recaptar el 2024 amb els 12,36 de 2015, quan ell mateix ocupava l’alcaldia. Ha justificat la pujada de l’铆ndex sobre el qual 茅s calcula l’IBI durant el seu mandat arran de les normatives del govern central que obligaven a equilibrar els comptes municipals.

Segons ha insistit, Amposta 茅s actualment “la m茅s pobra” entre les ciutat de m茅s habitants de la demarcaci贸, en termes de PIB per c脿pita. Ha qualificat de “massiva“, “abusiva“, “escandalosa” i “indecent” la proposta d’ordenances aprovada pel ple, amb el vot en contra del grup de Junts. “脡s una burla per a molta gent que ho passa malament en un moment de crisi econ貌mica“, ha assegurat.

El portaveu de Junts s’ha preguntat amb quines “contrapartides” s’incrementa la c脿rrega fiscal. “Apuja els impostos perqu猫 no hi ha eleccions i pensa que ning煤 ho recordar脿 d’aqu铆 a quatre anys“, ha insistit. Entre d’altres aspectes, ha criticat que Amposta 茅s la ciutat “de la prov铆ncia de Tarragona on m茅s ha crescut la delinq眉猫ncia el mateix semestre” i ha acusat el govern de fer “alarmisme“, “populisme” i “demag貌gia” quan nega problemes de seguretat.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introdu茂u el vostre comentari.
Introdu茂u aqu铆 el vostre nom

+ 45 = 50

脷ltimes not铆cies