HomeSense categoriaJunts per Catalunya exigeix el compliment dels acords i la millora dels...

Junts per Catalunya exigeix el compliment dels acords i la millora dels serveis ferroviaris a l’Ebre

El diputat al Congrés per Junts per Catalunya, Ferran Bel, ha reclamat aquest dilluns la millora dels serveis ferroviaris des de l’estació de l’Aldea-Amposta-Tortosa amb motiu de l’entrada en funcionament de la doble via Vandellós-Tarragona.

Segons Ferran Bel, “hi ha un inquietant desconeixement en relació a quins són els serveis ferroviaris que s’implementaran”. Els acords que hi havia sobre la taula eren uns serveis regionals d’alta velocitat entre Tortosa, l’Aldea, el Camp de Tarragona i Barcelona que permetrien la connexió amb l’AVE i arribar a Barcelona en 1 hora i 40 minuts i amb quatre freqüències diàries d’anada i tornada. A més, també es comptava amb una millora de les línies R15 i R16. “Estem a un mes i mig de la inauguració del desdoblament de la via entre Vandellós i Tarragona i encara no es coneixen caps dels horaris i serveis ferroviaris que Renfe vol implementar”, ha etzibat el diputat al Congrés. A més, Bel ha destacat que “intuïm que Renfe i Adif s’estan passant la patata calenta perquè no es compliran tots aquests compromisos”.

El diputat ebrenc ha assegurat que la Generalitat de Catalunya tampoc té cap coneixement respecte a aquests serveis i horaris de Renfe, tot i les reiterades ocasions en què han transmès els seus dubtes i preguntes sobre aquest tema. “Intuïm, una vegada més, que l’Administració General de l’Estat, Renfe i Adif tornaran a incomplir els acords i continuaran maltractant les Terres de l’Ebre”, ha lamentat Bel.

És per aquest motiu que Junts per Catalunya presentarà un conjunt d’accions i mocions als ajuntaments, consells comarcals, Parlament i Congrés dels Diputats per exigir el compliment d’aquests acords i per denunciar el dèficit de serveis ferroviaris. A més, es demanarà a Renfe, Adif i, subsidiàriament, a la Generalitat de Catalunya, que es continuï millorant aquests serveis. En aquesta línia, Bel també ha assegurat que aquest dimarts  “prendré possessió al Congrés dels Diputats i el primer que faré serà adreçar-li un seguit de preguntes respecte aquest tema al ministre i al secretari d’Estat en funcions corresponents”.

“Si algú pensa que els quatre serveis de trens regionals d’alta velocitat no s’implementen, que els regionals de la R16 han de continuar sent exactament els mateixos o que en aquestes condicions l’Euromed ha de deixar de parar a l’estació de l’Aldea s’equivoca”, ha reblat Bel, “perquè des de les institucions de les Terres de l’Ebre i Catalunya no ho permetrem”. A més a més, el diputat al Congrés ha conclòs que “si algú pensa que s’ha d’investir a un govern de l’Estat espanyol que ha de continuar maltractant els serveis ferroviaris de les Terres de l’Ebre és que no sap on és”.

Ferran Bel ha estat acompanyat a la roda de premsa per la diputada al Parlament, Mònica Sales; el delegat territorial del Govern, Xavier Pallarés; l’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé; l’alcalde de l’Aldea, Xavier Royo, i els regidors de Deltebre, Andreu Curto i Francisco Castro, en representació de l’alcalde de Deltebre, Lluís Soler.

Ebredigital
Ebredigital
Ebredigital
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

8 + 1 =

Últimes notícies