HomePolíticaJunts per Tortosa creu que és un error no fer la nova...

Junts per Tortosa creu que és un error no fer la nova concessió de l’aparcament de la Plaça Alfons XII i rebutjar la reforma de la plaça

El ple municipal va debatre dilluns a la tarda, a través d’una moció del grup municipal de Junts per Tortosa, el futur de la plaça Alfons XII i de l’aparcament soterrat. El grup majoritari a l’Ajuntament va instar al govern municipal a redactar el projecte executiu d’acord amb l’avantprojecte redactat per l’arquitecte Ramon Valls i a dur a terme una nova concessió de l’aparcament de la plaça Alfons XII, vinculada a la remodelació de la plaça i el pàrquing.

La portaveu de Junts per Tortosa, Meritxell Roigé, va lamentar “el vot en contra del govern tripartit de Movem-PSC i ERC i la CUP, que es va excusar en que s’ha d’estudiar la viabilitat econòmica”. Roigé va recordar “que amb la col·laboració públic-privada que plantegem no costaria ni un euro als tortosins, ja que seria l’empresa concessionària qui assumiria el cost de l’obra. Lamentem que rebutgin les propostes en positiu de Junts per Tortosa, és evident que són vostès qui estan a govern, però si no governen nosaltres insistirem en que es tirin endavant els projectes importants de ciutat”, tot recordant que “ja han passat onze mesos i no s’ha avançat en este tema, tot i tenir un avantprojecte fet per l’arquitecte Ramon Valls durant l’anterior mandat”.

Segons ha explicat Junts per Tortosa el projecte de remodelació de la plaça Alfons XII i el pàrquing preveia transformar l’actual espai per convertir-lo en un lloc més adient per a l’activitat ciutadana i esdevenir un nou punt de trobada i de lleure. L’actuació rebaixava l’actual nivell elevat de la plaça fins a situar-lo a un únic en relació amb la resta de carrers de l’entorn, eliminant les barreres arquitectòniques. A més, comportava la plantació d’arbrat i generava un àgora central on fer activitat. El paviment d’este espai, de color terra, evocava l’aspecte que tenia la plaça des de que va ser construïda el 1890 fins a la remodelació al 1989. D’altra banda, també guanyava protagonisme l’escultura d’Innocenci Soriano-Montagut ‘Mare i fill’, sobre un petit estany d’aigua i brolladors.

Este espai comptava també amb una zona infantil, unes pèrgoles que generen ombra amb plaques solars. L’actuació prevista feia créixer la plaça cap a un dels laterals, integrant així el carrer Argentina mitjançant una plataforma única amb prioritat per al vianant. D’esta manera es pacificava el trànsit i es donava continuïtat a la xarxa de carrils bici existent.

L’actuació presentada també intervenia a l’aparcament subterrani de la plaça, que a més de renovar-se la instal·lació interior, refermava la seva impermeabilització, instal·lava ascensors, i canviava els accessos al mateix. Aixió les rampes d’entrada i sortida es traslladaven al carrer Berenguer IV que amb un canvi de circulació al carrer Màrtirs 1640, facilitava l’entrada i sortida de l’aparcament que també reduïa el volum de cotxes que circula pel carrer Cervantes i carrer Argentina.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

21 + = 26

Últimes notícies