HomePolíticaJunts per Tortosa demana al ple continuï amb la reforma projectada de...

Junts per Tortosa demana al ple continuï amb la reforma projectada de la plaça Alfons XII i l’aparcament soterrat

El grup municipal de Junts per Tortosa ha presentat una moció pel proper ple per a treure una nova concessió del pàrquing de la plaça Alfons XII i executar l’actuació de remodelació de tota la plaça i el seu aparcament projectada durant l’anterior mandat. Segons Junts per Tortosa “aquest mes de maig finalitza la concessió actual, que el govern tripartit prorrogarà fins al mes de setembre“.

La portaveu de Junts per Tortosa, Meritxell Roigé, ha explicat que “ara és el moment per dur a terme l’obra, que ja compta amb un avantprojecte fet per l’arquitecte Ramon Valls, durant l’anterior mandat, un projecte que no costaria ni un euro als tortosins, ja que seria l’empresa concessionària qui assumiria el cost de l’obra”. Roigé creu que “si el govern municipal s’enroca en la seua decisió de remunicipalitzar el servei estarem perdent l’oportunitat d’executar esta important i necessària reforma”.

És per això que el partit majoritari a l’Ajuntament de Tortosa ha presentat una moció instant al govern municipal a redactar el projecte executiu d’acord amb l’avantprojecte redactat per l’arquitecte Ramon Valls i a dur a terme una nova concessió de l’aparcament de la plaça Alfons XII, vinculada a la remodelació de la plaça i el pàrquing. A més, també s’insta el govern a que la nova concessió iniciï les obres este 2024.

L’objectiu és tindre una plaça per a les persones i continuar amb la dinàmica iniciada el darrer mandat de fer una ciutat més amable, com vam fer amb la transformació del Carrer Cervantes o de la plaça de l’Ajuntament”, ha explicat la portaveu, qui ha lamentat que “Tortosa està paralitzada, el govern no treballa, només fa d’oposició de l’oposició, i està renunciant a tirar endavant els projectes importants de ciutat”.

Foto: Cedida

Junts per Tortosa ha recordat en nota de premsa que el projecte de remodelació de la plaça Alfons XII i el pàrquing preveia transformar l’actual espai per convertir-lo en un lloc més adient per a l’activitat ciutadana i esdevenir un nou punt de trobada i de lleure. L’actuació rebaixava l’actual nivell elevat de la plaça fins a situar-lo a un únic en relació amb la resta de carrers de l’entorn, eliminant les barreres arquitectòniques. A més, comportava la plantació d’arbrat i generava un àgora central on fer activitat. El paviment d’este espai, de color terra, evocava l’aspecte que tenia la plaça des de que va ser construïda el 1890 fins a la remodelació al 1989. D’altra banda, també guanyava protagonisme l’escultura d’Innocenci Soriano-Montagut ‘Mare i fill’, sobre un petit estany d’aigua i brolladors.

Este espai comptava també amb una zona infantil, unes pèrgoles que generen ombra amb plaques solars. L’actuació prevista feia créixer la plaça cap a un dels laterals, integrant així el carrer Argentina mitjançant una plataforma única amb prioritat per al vianant. D’esta manera es pacificava el trànsit i es donava continuïtat a la xarxa de carrils bici existent.

L’actuació presentada també intervenia a l’aparcament subterrani de la plaça, que a més de renovar-se la instal·lació interior, refermava la seva impermeabilització, instal·lava ascensors, i canviava els accessos al mateix. Aixió les rampes d’entrada i sortida es traslladaven al carrer Berenguer IV que amb un canvi de circulació al carrer Màrtirs 1640, facilitava l’entrada i sortida de l’aparcament que també reduïa el volum de cotxes que circula pel carrer Cervantes i carrer Argentina.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

84 + = 87

Últimes notícies