HomePolíticaJunts per Tortosa demana un ple extraordinari per parlar de la gestió...

Junts per Tortosa demana un ple extraordinari per parlar de la gestió de l’Hospital de Jesús

El grup municipal de Junts per Tortosa ha anunciat que demanarà un ple extraordinari per tractar la gestió i els comptes de l’Hospital de la Santa Creu de Jesús. La portaveu de Junts per Tortosa, Meritxell Roigé, ha explicat, moments abans del ple ordinari del mes d’abril, que el grup municipal ha pres esta decisió davant la “impossibilitat d’explicar, amb el torn de 3 minuts de resposta a una moció, la gestió feta a l’Hospital de Jesús pel seu govern. Mai s’havia utilitzat l’Hospital de Jesús per fer batalla política, i Movem-PSC i ERC entren una moció al ple carregada d’odi i de mentides per desacreditar l’anterior govern”.

Roigé, que ha qualificat la moció dels grups que conformen el govern municipal, de “surrealista” i “esperpèntica”, ha manifestat que enlloc de proposar solucions, només s’emplacen a ells mateixos a treballar. “No s’havia utilitzat mai l’Hospital de Jesús per fer batalla política. Ara, el senyor Jordan i la senyora Lleixà es dediquen a utilitzar-lo per fer mal, desacreditar l’anterior govern i, especialment, la meua persona, amb dades falses. El que han de fer és deixar de fer d’oposició de l’oposició, i governar”, ha afegit.

Junts per Tortosa ha explicat que com preveu el Reglament Orgànic Municipal i la Llei de Bases de Règim Local, els regidors de Junts per Tortosa entraran la petició de convocatòria d’un ple extraordinari per parlar exclusivament de l’Hospital de Jesús, sense limitació de temps. “L’Hospital de la Santa Creu és més important que una moció política només per criticar l’anterior govern. Té una història, un recorregut de bona gestió i amb uns professionals que no mereixen el que estan fent el senyor Jordan i la senyora Lleixà. No tenim cap problema en parlar de l’Hospital de Jesús les vegades que faci falta, perquè ens sentim molt orgullosos i perquè personalment hi he dedicat molts esforços perquè sigui viable i tiri endavant”, ha manifestat.

Roigé ha recordat que en els darrers 16 anys l’Hospital de Jesús sempre ha tancat en positiu i que els problemes de finançament comencen al 2020 quan el Departament de Salut canvia el model de finançament i rebaixa l’aportació que feia a l’Hospital de la Santa Creu en 2 milions d’euros. Amb consellers de colors diferents, l’alcaldessa i presidenta del Consell d’Administració de GESAT, Meritxell Roigé, va aconseguir aportacions extraordinàries per compensar aquesta retallada al 2020, 2021 i 2022. Junts per Tortosa explica en el seu comunicat de premsa que al gener del 2023, el conseller de Salut, Manel Balcells, d’ERC, es va comprometre públicament amb Roigé a fer una nova proposta de finançament per garantir la viabilitat de l’Hospital de Jesús, durant l’any.

La moció que es va debatre ahir al ple ordinari, a instàncies dels partits que integren el govern, censura la manca de transparència de l’anterior govern respecte el finançament de l’Hospital de Jesús. La portaveu de Junts per Tortosa ha assegurat que “o és un problema de memòria o és que volen destruir sense sentit”, i ha tornat a recordar que al 2022, concretament en el ple del 13 de juny, es va aprovar una moció de Presidència, signada per tots els grups municipals representats en aquell moment i, per tant, també pel senyor Jordan, on s’acordava “sol·licitar al Departament de Salut de la Generalitat una millora del finançament de la societat municipal GESAT, que gestiona l’Hospital de la Santa Creu de Jesús, per tal de que el centre continuï sent viable per poder seguir prestant els serveis d’àmbit sociosanitari essencials per al territori”.

Junts recorda que el debat d’aquell plenari tots els grups municipals van donar suport a la reivindicació que havia fet arribar el comitè d’empresa, “després que des del 2020, el Departament de Salut canviés el model de finançament i, per tant, rebaixés les aportacions que fins llavors rebia l’Hospital de la Santa Creu“.

Roigé ha dit que “convido a revisar l’acta d’aquell ple on tant la senyora Dolors Bel del PSC, tinent d’alcalde en el govern anterior i actual tinent d’alcalde; com el senyor Xavier Faura, portaveu d’ERC en aquell moment company de les actuals tinents d’alcalde Maria Jesús Vinya i Pilar Caballé; com el senyor Sergi Arnau, portaveu de la CUP; com el senyor Jordi Jordan, portaveu de Movem i actual alcalde, reclamaven a la Generalitat una millora del finançament de GESAT per tal que l’Hospital de Jesús continuï sent un centre referent a la ciutat i al territori“.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

1 + 3 =

Últimes notícies