HomePolíticaJunts per Tortosa denuncia l’estat de deixadesa del centre històric a una...

Junts per Tortosa denuncia l’estat de deixadesa del centre històric a una setmana per a la Festa del Renaixement

El grup municipal de Junts per Tortosa ha denunciat l’estat de deixadesa del centre històric a una setmana de la Festa del Renaixement, lamentant que sigui “quan Tortosa rep milers de visitants i turistes que passegen pels carrers del nucli antic“.

La portaveu de Junts per Tortosa, Meritxell Roigé, ha posat com a exemple que el govern municipal tingui tancat una part del carrer Censal Sacosta, al barri del Rastre, des de fa gairebé un any per un habitatge en mal estat. “Sabem que s’han incoat multes coercitives a la propietat però si esta no actua, l’Ajuntament ho ha de fer si hi ha un risc, com diuen els informes tècnics que reclamen mesures provisionals i definitives que no es poden demorar”, ha manifestat Roigé. L’habitatge en qüestió, al qual s’accedeix pel carrer del Vall, segons Junts per Tortosa, porta prop d’un any senyalitzat en tanques i, per la part del darrera, al carrer Censal Sacosta, està tallat part del carrer.

L’Ajuntament va dur a terme una ordre d’execució a l’octubre que la propietat va presentar al·legacions. Segons continua explicat Junts per Tortosa, els informes tècnics van desestimar part de les al·legacions, assegurant que les mesures provisionals s’havien de dur a terme sense demora pel risc de seguretat en què es troba l’habitatge. “Sabem que s’han incoat diferents multes coercitives a la propietat però quan esta no actua, ho ha de fer l’Ajuntament. No pot ser que deixin passar un any i ho tinguin així”, ha afegit Roigé.

En este sentit, Roigé ha detallat que en els darrers dies s’han tret les tanques que hi havia al perímetre de l’habitatge per la part del carrer del Vall, motiu pel qual el grup municipal de Junts per Tortosa ha demanat els informes tècnics que avalen la retirada d’estes tanques. “Entenem que s’haurà fet alguna actuació que avali la retirada de tanques i no sigui només perquè s’aproxima la Festa del Renaixement i este carrer forma part del circuit”, ha afirmat.

Així mateix, la portaveu de Junts per Tortosa s’ha referit també a la brutícia que s’acumula pels carres del centre històric, queixes que li han fet arribar els veïns, així com altres exemples com és el cas del final del carrer de la Pujada Sant Francesc, al barri de Santa Clara, que també està tallat en el seu tram final amb unes tanques que deixen un espai ple d’herbes i deixalles. “És una llàstima que este govern no aposti pel centre històric”, ha manifestat.

En este sentit, Roigé ha recordat que el govern actual té en un estat de deixadesa
el centre històric, “ha rebutjat tirar endavant amb el projecte de pavelló esportiu a l’antic Col·legi del Sant Josep; i no ha iniciat tampoc la construcció dels blocs d’habitatges per a joves que l’anterior mandat vam deixar amb una subvenció dels Next Generation a la plaça Sant Joan i al carrer Sant Felip Neri. L’únic que han fet és l’enderroc de les cases de davant de l’Absis perquè van haver d’actuar d’urgència arran d’un incendi, un projecte que vam iniciar l’anterior mandat, deixant tot el procés expropiatori finalitzat”.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

7 + 1 =

Últimes notícies