HomePolíticaJunts per Tortosa impulsarà la construcció de nous habitatges assequibles a Ferreries,...

Junts per Tortosa impulsarà la construcció de nous habitatges assequibles a Ferreries, el Temple i el Centre Històric

La promoció d’habitatges amb ús social serà un dels eixos de la candidatura de Junts per Tortosa per al proper mandat municipal. L’alcaldessa i candidata a la reelecció, Meritxell Roigé, ha anunciat “diverses actuacions que permetran ampliar el parc d’immobles assequibles i afavorir d’aquesta manera l’accés a l’habitatge a col·lectius com ara la gent jove o les famílies més vulnerables“.

Roigé ha remarcat que “aquestes actuacions són la conseqüència de totes les accions que Junts per Tortosa hem dut a terme des del govern de la ciutat. Un període durant el qual s’ha pogut generar els solars amb les diverses actuacions urbanístiques efectuades, i en el qual també s’ha actuat de manera continuada al Centre Històric, on s’han urbanitzat carrers, places i espais públics, a la vegada que s’han adquirit els espais per poder fer el desenvolupament urbanístic de recuperació de l’entorn” destacava l’alcaldable per Junts per Tortosa.

Aquestes iniciatives permetran, ara, poder projectar diverses actuacions per a la creació de més d’un centenar d’habitatges, que estaran ubicats en diferents barris de la ciutat: uns, a la zona de Ferreries Nord; uns altres, al Temple Sud; i també diverses actuacions situades al Centre Històric. Pel que fa a aquests, corresponen a la construcció de diversos immobles a solars de titularitat municipal a la plaça de Sant Joan, al Rastre, al carrer Sant Felip Neri, al barri del Castell, o a la part superior de la plaça de l’Absis, on el govern municipal ha adquirit els 18 immobles existents i ja disposa d’un avantprojecte per tal de poder arranjar aquest espai, poder-hi habilitar habitatges per a gent jove i, a la vegada, poder completar la continuïtat entre el passeig de Ronda i el nou passeig del Castell” continuava valorant l’actual alcaldessa de Tortosa.

No són els únics projectes que Junts per Tortosa planteja per al proper mandat municipal, ja que també està previst presentar un projecte a la Llei de millora de Barris de la Generalitat, per tal de poder actuar al barri de Sant Jaume. A més a més, també vol continuar els treballs iniciats per a la recuperació del barri del Castell, urbanitzant carrers i places en aquella zona.

L’alcaldessa també ha recordat “l’acord que s’ha assolit amb la fundació social Habitat3, que permetrà destinar enguany 10 habitatges per a persones derivades dels serveis socials de l’Ajuntament, amb preus molt assequibles. I se’n seguiran incorporant més durant els propers anys per incrementar encara més el parc“.

A més, la formació majoritària a Tortosa també aposta “per seguir incrementant les ajudes a la rehabilitació d’habitatges al nucli antic, que van crear fa uns anys. Aquestes ajudes s’han anat incrementant, i actualment es destinen 75.000 euros del pressupost municipal, posant-los a disposició de les comunitats de propietaris. La voluntat és poder destinar-hi encara més recursos, perquè amb aquesta col·laboració públic-privada aconsegueix transformar i millorar la imatge del nostre centre històric i completar la millora que des de l’Ajuntament ha fet a l’espai públic, a tots els carrers i places“.

L’impuls per a la millora dels habitatges també s’escampa a altres barris de la ciutat, com Remolins, el barri de Sant Jaume o el Grup Del Temple. Són els espais que va preveure el projecte presentat pel govern municipal presidit per Meritxell Roigé als fons Next Generation, que han fet possible l’arribada de 1,71 milions d’euros a la ciutat. Les actuacions tenen com a objectiu rehabilitar les edificacions i millorar l’eficiència energètica dels immobles i suposarà poder arranjar fins a 300 habitatges” ressaltava Roigé.

Les actuacions en matèria d’habitatge han viscut una demanda creixent, com a resultat de l’impuls que està vivint la ciutat durant els darrers anys. Això coincideix també amb la generació de nous llocs de treball fruit de les recents implantacions industrials aconseguides per a Tortosa, com Kronospan o Florette, a més de les futures noves activitats previstes, que generen una major demanda pel que fa a disposar d’habitatge” sentenciava l’alcaldessa.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

2 + 2 =

Últimes notícies