HomePolíticaJunts per Tortosa s’inscriu com a partit polític amb vista a les...

Junts per Tortosa s’inscriu com a partit polític amb vista a les eleccions del 2023

Continuen els moviments amb vista a les eleccions municipals del 2023. Si la setmana passada ERC anunciava la intenció que Xavier Faura i Mar Lleixà siguen els números u i dos de la llista republicana, esta setmana ha quedat inscrit oficialment al Registre de Partits Polítics del Ministeri de l’Interior el nou partit Junts Per Tortosa.

Es tracta d’una iniciativa encapçalada per l’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, que té com a finalitat donar entitat jurídica al projecte iniciat al seu voltant a les municipals del 2019 sota el sopluig del Partit Demòcrata de Catalunya (PDeCAT).

Aleshores el PDeCAT i Junts per Catalunya formaven part del mateix espai en l’àmbit nacional i a molts municipis del territori i del país es va utilitzar la marca ‘Junts Per’, però el posterior divorci entre demòcrates i el partit de Puigdemont i Jordi Sánchez plantejava un horitzó en què la formació del president de la Generalitat -el mes de maig passat es va implantar a Tortosa, amb Mercè Miralles com a coordinadora- podia competir en l’àmbit local amb l’espai liderat per Ferran Bel i l’alcaldessa Roigé.

Ara, però, Roigé ha fet un pas endavant en formalitzar un projecte “transversal”, com sempre ha defensat, que manté obert a gent diversa amb voluntat de treballar estrictament pel municipi. I això inclou gent del PDeCAT, gent independent i gent de Junts per Catalunya. Si més no, així ho plantejava i ho oferia Roigé en una entrevista recent amb esta publicació.

“El projecte del meu equip va més enllà de partits i no és una cosa nova d’ara”, insistia, i recordava que només tres dels set regidors escollits el 2019 per Junts per Tortosa, eren associats del PDeCAT. De fet, no ha transcendit que cap del set haja fet el pas cap a Junts per Catalunya.

Caldrà veure ara quina és la reacció de Junts per Catalunya a Tortosa, si s’avé a confluir amb el projecte de Roigé o fa el seu propi camí, com va anunciar quan es va constituir. De moment, Roigé ha agafat avantatge en el terreny dels símbols.

El que ja és un fet és que, un cop superat el tràmit d’inscripció amb la presentació de l’acta notarial subscrita pels promotors i els estatuts pels quals s’ha de regir el nou partit, Junts per Tortosa adquirix entitat i personalitat jurídica. Fonts properes a l’executiva local del PDeCAT sostenen que Junts per Tortosa pretén “impulsar una candidatura forta de cara a les municipals del maig del 2023 liderada per l’alcaldessa”, que ja feia mesos que havia assenyalat la voluntat personal de poder continuar el projecte iniciat al 2019 “amb un equip humà de confiança”.

O.M.J
O.M.J
Periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

6 + 3 =

Últimes notícies