HomeJustíciaJuristes per les Llibertats de l'Ebre se sumen al rebuig a la...

Juristes per les Llibertats de l’Ebre se sumen al rebuig a la conferència del fiscal Zaragoza al Col·legi de l’Advocacia de Barcelona

Una vintena d’entitats juristes catalanes, entre les quals es troba Juristes per les Llibertats de les Terres de l’Ebre, mostren el seu rebuig a la “vergonyosa” invitació de la Informació del Col·legi de l’Advocacia de Barcelona (ICAB) al fiscal del Tribunal Suprem, Javier Zaragoza, per a fer una ponència sobre drets humans.

El pròxim 3 de juliol, el Col·legi de l’Advocacia de Barcelona celebrarà una conferència en línia sobre ‘La relevancia constitucional del Ministerio Fiscal’, que compta com a principal ponent amb el fiscal de sala del Tribunal Suprem, el Sr. Javier Zaragoza Aguado, que va demanar fins a 25 anys de presó als líders del procés català.

L’anunci d’esta conferència ha provocat, segons apunta el comunicat, “la contestació d’una gran majoria de l’advocacia catalana i de la societat civil en general”. Segons diuen les entitats juristes catalanes “és una vergonya que per a parlar de la rellevància constitucional del Ministeri Fiscal es convide, precisament, l’home que ha transgredit una vegada i una altra allò que esdevé essencial per a qualsevol fiscal: la defensa dels drets de la ciutadania”.

En el comunicat, les entitats juristes acusen el fiscal d’haver negat que se seguís amb la investigació de les tortures produïdes a Guantánamo, així com que s’oposés al processament de tres militars dels Estats Units imputats amb l’assassinat del càmera José Couso l’abril de 2003, i que va ser convidat pel govern de Netanyahu per haver aconseguit esborrar la fitxa policial del primer ministre israelià, tot propiciant l’arxivament d’una investigació en curs per presumptes delictes de tortures i lesa humanitat en el cas ‘Flotilla de la libertad’.

És per tot això, que les entitats afirmen que és “un home que no creu en la defensa dels drets humans i les llibertats i que es postula, una vegada darrere l’altra, com a contrari acèrrim a la justícia universal”, així com “un home que no va dubtar, en cap moment, en emprar informació falsa i torçar, fins a límits insospitables, el dret i la llei per tal de dur gent innocent a la presó”. Així doncs, les entitats signants del comunicat manifesten que “la degana i la seua Junta s’ha aliat amb qui ataca drets i llibertats sense rubor. Amb qui no ha respectat la voluntat pacífica de la majora de la ciutadania catalana; amb qui no li importa la veritat sinó castigar una manera de fer, de pensar i de parlar. Amb qui vol, en definitiva, l’aniquilament de la dissidència”. I conclouen que “ni nosaltres, ni la ciutadania que defensem, volem degans, ni col·legis professionals com este”.

 

 

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

4 + = 12

Últimes notícies