HomeSense categoriaJutjaran el conductor d'un cotxe desfrenat que va atropellar mortalment un home...

Jutjaran el conductor d’un cotxe desfrenat que va atropellar mortalment un home a Móra la Nova

RIBERA D’EBRE // La fiscalia demana 4 anys de presó i la retirada del carnet durant 6 anys per al conductor d’un cotxe que va atropellar un home de 85 anys el juny de 2017 a Móra la Nova. El processat circulava pel carrer Major i, en trobar-se abaixades les barreres del pas a nivell, va aturar el vehicle sense immobilitzar-lo correctament. Tot seguit en va sortir, juntament amb l’acompanyant i, un cop ja eren fora, el turisme es va començar a desplaçar carrer avall. Malgrat els intents d’aturar-lo, no van poder evitar que el cotxe s’enfilés a la vorera i atropellés la víctima. Segons el fiscal, el conductor va fugir però l’endemà va anar a comissaria i es va inventar que li havien sostret el cotxe. L’ancià va morir a l’hospital.

La fiscalia demana l’obertura de judici oral contra el conductor, un home amb antecedents no computables en la causa, i contra la companyia asseguradora, com a responsable civil directe. Segons l’escrit d’acusació, cap a un quart de vuit del vespre del 25 de juny del 2017 el processat va aturar el seu vehicle davant un pas a nivell de la via ferroviària, en un punt que presentava una planimetria en recte i un desnivell en baixa del 7%.

El ministeri públic sosté que l’acusat, “desatenent les normes més bàsiques reguladores de la seguretat vial”, va baixar del vehicle sense immobilitzar-lo correctament. En aquest sentit, subratlla que no va accionar totalment el fre d’estacionament del vehicle, no va utilitzar la caixa de canvis accionant la marxa enrere atès el desnivell de la via, no va estacionar el vehicle de manera paral·lela a la vora de la calçada coincidint amb la vorera i tampoc no va encaminar les rodes cap a la dreta

A causa de l’incorrecte estacionament, assenyala el fiscal, el vehicle va començar a desplaçar-se cap endavant i va saltar les barreres del pas a nivell de la línia Barcelona-Madrid. Malgrat que un dels dos individus que n’havien baixat va introduir-se de nou a l’interior del cotxe mentre aquest baixava desfrenat carrer avall, el vehicle va continuar descendint, va modificar la trajectòria cap a l’esquerra i va pujar damunt la vorera del carrer Major.

El vehicle va continuar per damunt la vorera fins a l’alçada del número 208 del mateix carrer. En aquest punt hi havia un banc on seien un home, la seva esposa i els seus dos fills menors d’edat. Darrere del banc, dret, hi havia el pare de l’home, de 85 anys d’edat. Mentre les quatre persones que estaven assegudes van poder reaccionar i apartar-se abans de ser atropellats, l’ancià no hi va ser a temps.

El vehicle va col·lidir contra el banc amb la part davantera dreta, el va arrencar dels anellatges, va atropellar l’home d’edat avançada i va xocar contra la façana del número 208. Tot seguit, va continuar circulant endavant mentre arrossegava la víctima per sota del vehicle, fins que finalment el turisme va xocar contra un arbre i va quedar aturat.

El ministeri públic assegura que tant el processat com l’acompanyant -una persona que no s’ha pogut identificar- van marxar del lloc de l’accident abans que es produís l’atropellament. En aquest sentit, detalla que no van auxiliar el vianant atropellat, no van aportar la seva identificació i tampoc no van esperar l’arribada dels serveis policials i d’emergències.

A causa de l’atropellament, la víctima va patir lesions severes. Inicialment el van ingressar a l’UCI de l’hospital de Tortosa Verge de la Cinta i l’11 de juliol el van traslladar a l’hospital comarcal de Móra d’Ebre, on finalment el dia 16 de juliol va morir com a conseqüència de les greus lesions que va patir durant l’atropellament.

De la seva banda, amb l’objectiu d’eludir les responsabilitats de l’accident, sobre les 5:22 hores del 26 de juny del 2017, el processat va anar a la comissaria dels Mossos de Móra d’Ebre. Allà el processat va denunciar falsament que, sobre les quatre de la tarda del dia anterior, unes persones desconegudes el van assaltar, el van agredir i li van sostreure el vehicle mentre circulava per un camí de Móra la Nova.

 

Acusat d’homicidi per imprudència greu 

El ministeri públic acusa l’home, de nacionalitat marroquina, d’un delicte d’homicidi per imprudència greu pel qual demana 4 anys de presó i 6 anys de privació del dret a conduir vehicles de motor i ciclomotors, amb la pèrdua de la vigència del permís de conducció. També sol·licita que un cop hagi complert les dues terceres parts de la condemna, la resta de la pena se substitueixi per l’expulsió de l’acusat del territori espanyol durant 6 anys. La fiscalia també l’acusa d’una simulació de delicte en grau de temptativa per la qual demana 1.800 euros de multa.

La dona i els quatre fills de la víctima van renunciar a l’exercici d’accions civils després que la companyia asseguradora els rescabalés íntegrament. El ministeri públic sí que demana que l’acusat i l’asseguradora -com a responsable civil directe- indemnitzin el propietari de l’immoble que va rebre l’impacte del vehicle i l’Ajuntament de Móra la Nova com a titular del banc malmès. El cas arribarà properament a judici als jutjats penals de Reus.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

36 + = 45

Últimes notícies