HomeCulturaLa 37a edició del pessebre vivent de Jesús torna amb novetats

La 37a edició del pessebre vivent de Jesús torna amb novetats

En el número 1.059 del Setmanari l’Ebre en la seua edició en paper, apuntàvem que amb l’arribada del desembre també arriben els dissabtes d’assajos per a dixar-ho tot enllestit per a celebrar el popular pessebre vivent de Jesús. Com ja és tradició, el Nadal sempre està marcat per esta interpretació del naixement del nen Jesús. La seua interpretació ha estat adaptada de milers de maneres diferents, però, sens dubte, una de les més populars i referents al territori és la que es fa a Jesús, que este any arriba a la 37a edició.

Per al poble de Jesús, el fet que el seu pessebre s’haja convertit en un referent del territori és una satisfacció, i visitar este pessebre ja s’ha convertit en tota una tradició familiar, fet que la regidora de Jesús, Susanna Gómez, considera que és la clau de l’èxit. “Anar a veure el pessebre amb tota la família després dels típics dinars familiars ja s’ha convertit en tota una tradició. A més, no és només anar a veure una obra de teatre, sinó que és molt més. És poder descobrir com es va millorant i progressant any rere any, i com els actors i totes les persones que hi col·laboren hi fiquen moltes ganes”.

Esta edició comporta una sèrie de canvis i novetats que el públic podrà veure la nit del 25 de desembre. La primera de totes és que enguany volen donar protagonisme i potenciar molt una escena: quan Sant Francesc decidix fer el primer pessebre vivent de la història. “És una escena molt important per a nosaltres, ja que és quan es va decidir la interpretació del pessebre amb animals de veritat i amb actors de carn i ossos. A més a més, afegim-hi que Sant Francesc és el nostre patró. és per això que encara volem donar més protagonisme a este actor i a l’escena” explica mossèn Paco, encarregat d’organitzar cada any el pessebre vivent de Jesús. La segona és que, per primer cop, hi haurà dos nadons acabats de nàixer interpretant el naixement de Jesús a la cova de Betlem, i, per últim, el rei Baltasar serà interpretat per una persona de raça negra. També s’hi han afegit molt oficis nous que abans no hi eren.

Des de fa temps, totes les persones que col·laboren amb el pessebre es reunixen tots els dissabtes al matí per a organitzar i dixar enllestida la decoració, la il·luminació, la vestimenta, els diàlegs, les escenes i la música que sonarà en cada escena. Sens dubte, és un treball al qual dediquen moltes hores: “Totes les persones que col·laboren, així com els actors que hi participen, se sacrifiquen molt durant els dies de Nadal per a poder representar el pessebre. És per això que no només es tracta de transmetre un missatge, sinó que és una obra a la qual tothom posa moltes ganes, i al final de tot és molt gratificant veure-ho recompensat a través del públic”, afegix mossèn Paco.

La representació fa cada any alguns petits canvis, modificacions, i inclou algunes novetats per tal que encara que l’obra sempre siga la mateixa el públic puga veure-hi coses diferents i en gaudisca cada cop com si fos la primera vegada. Durant els trenta-set anys que porten de representació han anat canviant els diàlegs, incorporant més escenes, més actors, afegint-hi música, perfilant el decorat, fent vestits diferents, és a dir, han cuidat cada petit detall i, això, s’ha vist recompensat amb el públic, que any rere any decidix tornar-hi, ja que segons mossèn Paco de totes les tradicions que hi ha a Catalunya, la representació del pessebre vivent és la més tendra de totes i la més propera, “perquè el pessebre no és només anar-lo a veure, sinó que és viure’l”, conclou l’organitzador.

El tradicional pessebre vivent es podrà veure als jardins del convent de les Teresianes els dies 25 i 26 de desembre i 6 i 7 de gener, de 18 h a 20 h, amb 4 representacions diferents cada dia. El preu d’entrada és de 5 euros per als adults i gratuïta per als menors de 12 anys.

Aida Cid
Aida Cid
Periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

4 + 2 =

Últimes notícies