HomeSense categoriaLa barca de Garcia es queda sense barquer

La barca de Garcia es queda sense barquer

RIEBRA D’EBRE // La barca de Garcia funciona, però sense barquer. Fa prop de mig any que l’anterior barquer, Jordi Castellví, va plegar i la disminució de visitants arran de la covid-19 fa inviable, ara per ara, contractar-ne un de nou.

En declaracions a Canal Terres de l’Ebre, Castellví, detalla que ha estat els darrers quatre anys fent de barquer a Garcia de forma voluntària i desinteressada, però que en els últims mesos ho ha hagut de dixar per l’edat. “M’he fet gran i em costa ja fer la força per a fer servir la barca”, ha assegurat en declaracions a la televisió. Així, l’Ajuntament no ha pogut trobar un relleu i, de moment, tothom qui necessita passar la barca ho ha de fer trucant al consistori i és el personal de la brigada qui es desplaça fins al pas de barca per a fer-la funcionar.

L’alcaldessa de Garcia, Blanca López, ha destacat en declaracions a Canal Terres de l’Ebre que, “ara per ara, la brigada no pot estar sempre per la barca i este any, amb la covid, no podrem fer res” i seguirà funcionant sota petició quan algú truque a l’Ajuntament. De cara a l’any vinent, però, López detalla que la intenció és “dinamitzar l’entorn” a la vora del riu, on hi ha el pas de barca però també una zona de barbacoes i la piscina municipal. “Volem que, després d’això, sí que hi haja barquer i es puga dinamitzar tota la zona, especialment els caps de setmana, que és quan augmenta l’afluència a esta part del municipi”, defensa. Jordi Castellví també ha detallat que “la barca sempre ha estat el referent de la Garcia pagesa”. “A l’altra banda del riu estava ple de finques, que conreava matí i tarda, i sempre hi ha bons records. Per això vaig pensar que, si no fèiem servir la barca, es podia morir”, argumenta.

Actualment hi ha tres passos de barca en funcionament a les Terres de l’Ebre. A banda del de Garcia, funcionen a la Ribera d’Ebre també els passos de barca de Miravet i Flix

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

1 + 3 =

Últimes notícies