HomeSense categoriaLa Batalla de l'Ebre, protagonista d'un nou projecte de foment de la...

La Batalla de l’Ebre, protagonista d’un nou projecte de foment de la lectura i de la memòria democràtica

TERRES DE L’EBRE // El Consorci Memorial dels Espais de la Batalla de l’Ebre (Comebe) i el Departament de Cultura han posat en marxa a les biblioteques de les Terres de l’Ebre el projecte ‘Batalla de la memòria: llegir per recordar’ per fomentar la lectura i la memòria històrica. Amb els fets d’aquest sagnant episodi de la guerra civil espanyola com a eix vertebrador, les biblioteques ebrenques organitzaran, entre aquest mes de maig i novembre, deu clubs de lectura virtuals i quatre tallers a través de la plataforma Tellfy. L’objectiu, segons els organitzadors, és difondre la història recent i fomentar la cultura de la pau i els valors democràtics a través de la literatura.

Pel seu impacte devastador al territori, s’ha escollit la batalla de l’Ebre però es posarà també el focus en la guerra civil espanyola en general o en altres conflictes contemporanis. Les obres escollides per als clubs virtuals de lectura són novel·les, còmics, biografies i entrevistes –d’autors com Víctor Amela, Carme Meix, Antonio Altarriba, Kim o Jordi Martín Rueda-. També s’ha programat un taller de còmic i memòria per a joves.

Les inscripcions als clubs de lectura es faran a través de la plataforma Tellfy, en una experiència pionera a les biblioteques ebrenques. La dinàmica consistirà en dues trobades virtuals i acompanyament al xat la resta dels dies, on podran interactuar els membres del club i el conductor. A la darrera sessió hi participaran també els autors de les novel·les llegides.

El projecte es complementarà en següents edicions i, en funció del context sanitari, es desplegarà juntament amb altres iniciatives com exposicions temporals i aparadors temàtics a les biblioteques, sessions contacontes i vistes als espais històrics que gestiona el Comebe.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

41 + = 46

Últimes notícies