HomeCulturaLa Bienal d’Art Ciutat d’Amposta 2022 ha rebut prop de 250 propostes

La Bienal d’Art Ciutat d’Amposta 2022 ha rebut prop de 250 propostes

La dissetena edició de la Biennal d’Art Ciutat d’Amposta, la BIAM 2022, és un dels certàmens més importants i consolidats del panorama estatal i català quant a creació contemporània, i exposara les dotze obre seleccionades a Lo Pati Centre d’Art de les Terres de l’Ebre els mesos de novembre, desembre i gener. D’entre les propostes, el jurat escollirà l’obra guanyadora.

En la darrera edició del certamen —la del 2020— es van presentar 202 dossiers de 208 artistes. Els 246 projectes d’enguany, per tant, representen un nou rècord de participació i d’entre els seleccionats s’escollirà l’obra guanyadora.

El jurat ha estat format per Martina Millà, comissària independent i programadora d’exposicions a la Fundació Joan Miró de Barcelona; Carles Àngel Saurí, director artístic de l’EACC, Espai d’Art Contemporani de Castelló; María Ptqk, comissària independent; i Aida Boix, com a directora del Centre d’Art Lo Pati i secretària de la comissió amb veu però sense vot. La convocatòria ha estat oberta a artistes majors d’edat amb residència a l’estat espanyol, que han pogut presentar un màxim de quatre obres de temàtica i tècnica lliure.

Les dotze obres seleccionades són; Azahara Cerezo – Mobile serveBárbara Sánchez –The holobiont that therefore I am, Estanis Comella – SXT (Source by Transkription) – Open Source X Data AP2, Inés García – Seis canciones populares montañesas, Irene de Andrés – Grandiosa Fantasia, Isaías Griñolo – Máquina Hamlet_Europa (I y II), Jaume Vidal – Rice Against The Machism, Laura Llaneli – DANDOLODELFINO, Marc Vives – Es que ahora no puedo, Miquel García – Llista de llibres en català cremats el 1939 a Catalunya, Mireia C. Saladrigues – Polvere che gira, Paula Artés – Cap 1: Energia submergida. Eixos del poder (in)visible

La Biennal d’Art Ciutat d’Amposta (BIAM) és un premi d’àmbit estatal que es convoca cada dos anys. Enguany, la biennal ha actualitzat la convocatòria de bases amb millors condicions per als artistes i els membres del jurat per, d’esta manera, complir amb les bones pràctiques del sector. Així, a més d’assumir les despeses d’enviament de les obres i les assegurances, l’organització pagarà 400 € a tots els artistes seleccionats.

El premi del guanyador s’incrementarà en 1.000 € respecte a l’edició anterior i assolirà la quantitat de 5.000 €. Per tot plegat, la Plataforma Assembleària d’Artistes de Catalunya (PAAC) ha atorgat un segell de bones pràctiques a la convocatòria de la BIAM 2022 i ha convertit el certamen ampostí en la quarta convocatòria de Catalunya i la primera de fora de Barcelona en rebre este reconeixement.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 21 = 24

Últimes notícies