HomeTreballLa bretxa entre les pensions d'autònoms i del règim general s'amplia fins...

La bretxa entre les pensions d’autònoms i del règim general s’amplia fins a 482 euros al mes, alerta UPTA

La bretxa de les pensions que perceben els autònoms i els treballadors per compte d’altri s’accentuarà durant el 2023 per l’increment del 8,5% de les prestacions de jubilació, segons ha avisat la Unió Professional de Treballadors Autònoms (UPTA) en un comunicat emès aquest dimarts. A partir d’aquest mes, l’increment de la pensió mitjana del col·lectiu d’autònoms se situarà en 64 euros al mes, i passarà a ser de 817 euros al mes mitjana, mentre que per als treballadors per compte d’altri augmentarà en 101 euros mensuals, fins als 1.299,93 euros mensuals. La diferència entre els dos règims de cotització serà de 482 euros al mes. “És una completa incoherència del sistema“, denuncia el president d’UPTA, Eduardo Abad.

En les noves pensions de jubilació les diferències es fan encara més patents. En aquest cas, els autònoms percebran de mitjana 908 euros i els treballadors per compte d’altri percebran 1.525,51 euros de mitjana mensual, 617 euros més que els procedents del RETA.

Abad critica que creixin el mateix les pensions contributives i no augmentin més les pensions més baixes, “almenys fins al 10%“. “D’aquesta manera, un pensionista autònom amb una pensió de jubilació de 700 euros mensuals amb prou feines tindrà una pujada de la pensió de 59,5 euros al mes, mentre que un altre amb una pensió de jubilació de 1.500 euros augmentarà els seus ingressos en 127,5 euros“, relata.

L’associació recorda les pensions “pírriques” del col·lectiu es deuen al fet que més del 60% dels autònoms van declarar rendes més baixes que les marcades a l’SMI durant els últims 25 anys, és a dir, tenien uns ingressos que no donaven per poder cotitzar per sobre de la base mínima.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

5 + = 7

Últimes notícies