HomeSense categoriaLa cafeteria i la renovació del sistema de canonades seran les primeres...

La cafeteria i la renovació del sistema de canonades seran les primeres millores a l’Hospital de Móra d’Ebre

La posada en marxa de la cafeteria i la renovació del sistema de canonades d’aigua seran les primeres intervencions que efectuarà el Departament de Salut de la Generalitat a l’Hospital Comarcal de Móra d’Ebre. Així ho ha avançat el Departament de Salut en una nota, després que la gerent de Salut a l’Ebre, Mar Lleixà, haja visitat l’hospital de la Ribera per a reunir-se amb el director, els treballadors i l’alcalde de Móra d’Ebre. 

La Generalitat acordarà en una reunió este 26 de juliol la compra de GECOHSA -l’empresa de l’Ajuntament de Reus que gestiona l’Hospital de Móra- per a reconvertir-la en Salut Terres de l’Ebre, l’empresa de la Generalitat que a partir de l’any vinent gestionarà el centre i en un futur també podria fer-se amb la gestió d’altres centres de la Ribera.

En la reunió, Lleixà va detallar algunes de les inversions que està previst efectuar al centre, després que des de l’Ajuntament de Reus hagen desviat en els últims anys fins a vuit milions d’euros dels fons de reserva de l’Hospital de Móra d’Ebre per a pal·liar el dèficit de l’Hospital Sant Joan de Reus.

El pla d’inversions de l’Hospital que es faria entre 2019 i 2022 seria, en principi, d’uns cinc milions d’euros. Les primeres intervencions seran la substitució de les canonades i també l’obertura de la cafeteria, que està previst que es duga a terme durant el proper mes d’octubre. D’altra banda, es treballa en l’adequació de l’àrea quirúrgica, l’ampliació i remodelació de la sala de reanimació i de l’àrea de recuperació de l’àrea de cirurgia major ambulatòria. Està previst ampliar la sala de parts i el gabinet digestiu. 

A banda d’això, està previst instal·lar un nou mamògraf durant este mes de juliol, provinent de les donacions de la Fundación Amancio Ortega (FAO).

la compra de gecohsa A finals del 2018, el govern de la Generalitat es va comprometre a assumir la gestió de l’Hospital Comarcal de Móra d’Ebre. Tal com va avançar este setmanari, la gestió es durà a terme, finalment, amb una empresa pública, Salut Terres de l’Ebre, que serà propietat majoritària de l’administració catalana.

Està previst que el proper 26 de juliol, en una reunió a Barcelona, la Generalitat acabe arribant a un acord per a comprar GECOHSA, l’empresa pública de l’Ajuntament de Reus que fins ara ha gestionat l’Hospital Comarcal de Móra d’Ebre. Un cop es faça públic l’acord, s’iniciarà l’expedient i tot el procediment legal perquè l’empresa passe a ser propietat de la Generalitat, un tràmit que els consellers de Salut han anunciat des de ja fa més de dos anys.

Un cop tancada la compra, es posarà en marxa l’empresa pública Salut Terres de l’Ebre que, segons el govern, hauria de passar a gestionar directament l’Hospital de Móra d’Ebre abans d’acabar este 2019

Andreu Prunera
Andreu Prunera
Periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

6 + 4 =

Últimes notícies