HomeEconomiaLa Cambra de Comerç de Tortosa escull el plenari, i al setembre...

La Cambra de Comerç de Tortosa escull el plenari, i al setembre es coneixerà el nom del nou president

Les Juntes Electorals Territorials, sota la supervisió de la Generalitat de Catalunya, han comunicat que totes les cambres de comerç catalanes, també la de Tortosa, han proclamat oficialment els candidats a formar part dels seus plenaris en el període 2023-2027.

Mentre que en algunes cambres serà necessari escollir els membres que formaran part del ple entre els candidats presentats per vocalies, a la de Tortosa no serà necessari, perquè s’ha aconseguit consensuar les empreses que formaran part de cada sector. Per este motiu seran declarats de forma directa membres del plenari, sense votacions i únicament caldrà escollir entre els 21 representants les persones que formaran part de l’executiu, i naturalment el nou president de l’entitat.

El govern de la Generalitat ha convocat per al 20 de setembre les votacions que haurien de servir per renovar els òrgans de govern de les cambres catalanes, encara que es dona per segur que aquelles que no tinguen necessitat d’escollir els representants de cada sector, com és el cas de la de Tortosa, podran avançar la data i quedar constituïdes formalment abans. Francesc Faiges, en l’actualitat president de la cambra, càrrec que ocupa des del 2019, apunta de nou a ser candidat a la reelecció. L’empresa que ell representa, Olis Faiges, torna a formar part del plenari. Tot i que encara no es coneix el nom de les persones que cada empresa escollirà per participar del projecte cameral, pareix probable que siga Francesc Faiges l’escollit per continuar representant al plenari a una de les empreses més importants en el sector de la comercialització d’oli d’oliva.

Els membres del ple de la Cambra de Comerç de Tortosa representen unes 13.000 activitats econòmiques de la demarcació cameral, i on també estan, per elecció directa, els membres de les patronals PIMEC i FOMENT, així com les cinc persones que representen als socis que fan la dotació econòmica més alta a la cambra. Els problemes de finançament que arrosseguen les cambres catalanes, i que s’està solucionant en molts casos per la posada en marxa de molts projectes que busquen l’autofinançament, té a veure en la no obligació de les empreses a haver de satisfer una quota. És un dels temes que hauria de regular la futura Llei de cambres catalanes, que continua a l’espera d’aprovació a més de trobar una fórmula per garantir un reequilibri territorial adequat en la representació del que haurà de ser la futura Cambra General de Catalunya. Una altra qüestió a debat serà reubicar definitivament a l’àrea cameral de Tortosa les comarques de Terra Alta i Ribera d’Ebre, ara com ara incloses en la Cambra de Comerç de Reus.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

74 + = 80

Últimes notícies