HomeSense categoriaLa campanya d’oli de les oliveres mil·lenàries: poca quantitat, però molta qualitat

La campanya d’oli de les oliveres mil·lenàries: poca quantitat, però molta qualitat

EDICIÓ PAPER // Enguany no ha estat una bona campanya d’oli provinent de les oliveres mil·lenàries, i distribuït sota el nom d’oli Garantia Farga Mil·lenària. I és que com bé explica la tècnica de la Taula del Sénia, Tere Adell, les oliveres Farga -les mil·lenàries- són “anyívoles”, la qual cosa significa que “un any produïxen i al següent solen descansar”.

És per això que este 2020 només s’han collit 210 oliveres mil·lenàries i s’han produït 1.630 litres d’oli, enfront de les 885 oliveres collides el 2019 i els 9.155 litres d’oli produïts. Esta xifra, però, no dista gaire de l’oli produït el 2018, any en què les oliveres tampoc van produir i va ser una mala collita, ja que només es van aconseguir distribuir 1.500 litres d’oli Garantia Farga Mil·lenària.

“S’ha de dir que en este moment, tenim donades d’alta 17 marques d’oli que es comercialitzen amb el certificat de Garantia Farga Mil·lenària, i no totes han aconseguit fer-ne i envasar-lo, perquè algunes no han pogut ni collir”, diu Adell. Tanmateix, “quasi totes les partides que s’han collit han passat tots els processos de qualitat. En este sentit, la campanya d’oli de les oliveres mil·lenàries tanca amb poca quantitat, però qualitat molt bona”, afirma. 

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

29 + = 39

Últimes notícies