HomeCulturaLa Capital de la Cultura Catalana, un any per a reflexionar sobre...

La Capital de la Cultura Catalana, un any per a reflexionar sobre la identitat dels tortosins

Durant l’any 2021, les activitats que s’han celebrat en el marc de Tortosa Capital de la Cultura Catalana han servit per a donar a conèixer al conjunt del país les expressions, el patrimoni i la creació que identifiquen Tortosa i els seus barris i pobles.

Els actes, però, també han servit perquè els tortosins hagen indagat en les arrels de la seua pròpia cultura. Per això s’han promogut accions al voltant de vuit eixos temàtics: la paraula, el medi, la festa, l’expressió artística, el menjar, el treball, la creença i l’expressió corporal i musical.

Este treball s’ha fet, sobretot, a partir de dues grans accions. D’una banda, amb l’exposició Tortosa Capital de la Cultura Catalana 2021. La cultura que vivim!, que s’ha pogut veure a la sala Antoni Garcia del Museu de Tortosa -però també en altres localitats, com Barcelona, Gandesa o Morella- per a explicar, a través de diversos panells, les diferents expressions culturals que nodrixen la vida i el llegat del municipi.

La mostra ha abordat temes com la variant lingüística, les expressions del folklore, els referents literaris o la documentació històrica. També, els diferents períodes històrics de la ciutat, les referències arquitectòniques, el medi ambient i la preeminència del riu, les activitats festives populars i el pòsit dixat per les diferents cultures presents a la ciutat, les principals figures artístiques o la importància i la singularitat dels productes gastronòmics locals, entre molts altres aspectes.

Paral·lelament, s’han programat diverses taules redones especialitzades, sota el paraigua d’Els Col·loquis de la Ciutat. A partir dels vuit eixos en què es vertebra la Capital de la Cultura Catalana s’ha generat debat sobre temes com la llengua, l’arquitectura i la seua relació amb la ciutat, les tradicions gastronòmiques, els elements festius, la gestió cultural i el patrimoni com a eina de coneixement i desenvolupament.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

10 + = 14

Últimes notícies