HomeSocietatLa CGT titlla el toc de queda d'una mesura "absurda, inefectiva i...

La CGT titlla el toc de queda d’una mesura “absurda, inefectiva i autoritària”

CATALUNYA // La CGT de Catalunya ha titllat el toc de queda d’una mesura “absurda, completament inefectiva i autoritària”. L’organització ha assegurat que aquesta mesura pretén “controlar” la població i “combatre” les protestes contra els poders polítics. “S’està intentant que els sacrificis els faci la classe treballadora […]. No podem lluitar de forma efectiva contra el virus sense combatre també el sistema econòmic i polític en què vivim“, han defensat en un comunicat. Per això, la confederació ha proposat incrementar els recursos en els hospitals i residències per “descongestionar” la sanitat pública, augmentar la freqüència del transport públic per evitar la massificació i reduir la ràtio d’alumnes per aula a entre deu i dotze. 

És imprescindible que l’adopció de possibles mesures que afectin drets fonamentals estiguin avalades per una finalitat clara i explícita, formin part de paquets de mesures molt més àmplies i no es facin ni amb finalitats propagandístiques ni de control social present ni futur“, han afirmat. 

La confederació ha proposat incrementar el nombre d’infraestructures sanitàries i professionals contractats, aturar les àrees productives no essencials i donar suport econòmic als treballadors que hagin de confinar-se o es trobin en situació d’atur. La CGT també ha demanat la intervenció “immediata” sobre els centres productius que han demostrat ser origen de brots, com la indústria càrnia, i garantir l’aplicació de mesures de seguretat per als treballadors. 

L’organització també ha proposat actuacions “urgents” per garantir habitatges en condicions per a les persones que ho necessitin i desenvolupar recursos per donar acompanyament i suport en tasques quotidianes a les persones en risc. 

Redaccio ACN
Redaccio ACN
Periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 63 = 71

Últimes notícies