HomeEconomiaLa CHE confirma que els regants hauran d'afrontar novament l'any que ve...

La CHE confirma que els regants hauran d’afrontar novament l’any que ve un inici de campanya amb restriccions

La presidenta de la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre (CHE), María Dolores Pascual, ha dit que els regants hauran de començar les campanyes de regadiu, novament amb restriccions. Malgrat qualificar de “raonablement satisfactòria” la gestió que s’ha fet de la situació enguany, Pascual ha dit que “no estem en bona situació”. Això no obstant, tot i insistir que és arriscat fer pronòstics perquè no se sap com seran la tardor i l’hivern, veu difícil que es repetisquen les condicions d’este 2023.

Pascual ha remarcat que el 20% de la conca de l’Ebre es troba en una situació de sequera prolongada i el 10% en situació d’emergència; en concret el Segre i el Baix Ebre. Cal afegir que la situació del Noguera Ribagorçana també és complicada i ben aviat també entrarà en emergència. Segons Pascual, té una gran capacitat d’emmagatzematge i este estiu ha regat els cultius, però ara necessita aportacions.

El 40% de la conca està en alerta i el 50% en una situació “compromesa“. Pascual ha dit que desconeixen com serà la propera campanya i que confien que la tardor siga plujosa, però la mitjana de les reserves està per sota dels darrers 5 anys. Malgrat tot, la situació en estes dates és millor que la de l’any passat.

La presidenta de la CHE també ha recordat que la sequera no només afecta els regadius sinó a molts altres sectors. Quan la situació va empitjorar es va fer una crida a municipis de la conca per tal d’estalviar aigua i Pascual ha afirmat que “s’han fet els deures” en la mesura de les possibilitats de cada zona. El control en els vessaments per evitar la contaminació dels aqüífers també ha estat un punt a favor i el sistema de control per al compliment de cabals ecològics ha permès que s’hagen pogut complir en un 85 i 90% dels casos malgrat la sequera.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

22 + = 23

Últimes notícies