HomePolíticaLa ciutadania ebrenca votarà en pavellons amplis en detriment de les escoles

La ciutadania ebrenca votarà en pavellons amplis en detriment de les escoles

En les eleccions del 14-F -es mantindrà la data si el TSJC no diu el contrari abans de l’equador de la campanya que comença este divendres- es prioritzen les votacions en pavellons o espais grans en lloc d’escoles i llocs més menuts, per a garantir una baixa densitat de persones, ventilació i punts d’accés i de sortida independents per a evitar el creuament de persones. Això ha forçat els ajuntaments a canviar el guió habitual i a habilitar nous col·legis electorals.

A Tortosa, per exemple, entraran per exemple en escena el pavelló de Ferreries, el pavelló firal de Remolins, el pavelló de Jesús i el Centre Cultural La C de Campredó, en detriment del Centre Cívic de Ferreries, el Centre d’Usos Múltiples de Remolins, l’institut de Jesús i l’edifici de l’EMD de Camp-redó respectivament. La resta de col·legis es mantenen i també hi haurà el mateix nombre de meses (41) que en altres comicis. L’alcaldessa, Meritxell Roigé, ha explicat que caldrà llogar excepcionalment 120 taules i tanques per als accessos.

A Amposta, les noves ubicacions dels col·legis que permeten espais més folgats se situen a l’edifici del Casal, l’edifici del Sindicat, l’Auditori Municipal, el Pavelló 3 i el Pavelló Firal 1 d’Octubre, en substitució de la Lira, la Filha, els baixos de l’Ajuntament o els centres escolars. Es mantenen el Museu del Montsià, l’Oficina de Turisme o l’Ajuntament de Poblenou.

Al gimnàs en lloc de l’aula

A la Ràpita, agafa protagonisme l’auditori Sixte Mir, on es redirigixen els votants de l’escola bressol Xip Xap, mentre que el pavelló annex al poliesportiu municipal també esdevindrà nou col·legi electoral per a rebre els votants que acostumen a exercir el seu vot a l’escola Carles III, al Maset i a l’església nova. Al nucli principal d’Alcanar hi haurà un únic lloc de votació, al Centre Cívic. Els electors de les Cases votaran al Casal de la Gent Gran i els d’Alcanar Platja, a l’Alberg dels Josepets. A Deltebre es mantindran les escoles com a centres de votació, però les urnes estaran als gimnasos en lloc de les aules.

En general, la consigna és que les cues d’espera es facen a l’exterior, respectant la distància d’1,5 metres. A l’interior, també  un espai d’1,5 metres entre els electors, entre els membres de les meses i hi haurà un límit de meses dins del col·legi electoral, que també estaran separades entre elles a dos metres. S’organitzaran els espais per a reduir al màxim el temps d’estada al col·legi electoral, especialment a les sales de votació.

Responsables de seguretat sanitària

Tots els espais han de comptar amb punts dispensadors de gel hidroalcohòlic, i han de ser netejats i desinfectats abans, durant i després del seu ús el dia de la votació.

Una altra de les novetats destacades d’estos comicis és la figura dels responsables de seguretat sanitària. Estes persones rebran una formació específica i seran presents a cada col·legi per a controlar l’accés ordenat de votants, que es mantinguen les distàncies de seguretat i garantir aspectes com l’ús obligatori de la mascareta o la neteja de mans.

S’aconsella dur el sobre amb la papereta ja preparats de casa. Per este motiu, hi ha prevista una tramesa única de sobres i paperetes a tota la ciutadania. D’esta manera s’aconseguix reduir el temps d’estada al col·legi electoral i s’evita tocar paperetes del centre de votació, minimitzant el risc de contagi. Només podrà accedir al col·legi la persona que ha de votar, sense acompanyant, excepte si requerix assistència.

El Govern català ha fet una aposta pel vot per correu, que, enguany, es podrà fer de forma integral sense necessitat de sortir de casa. La sol·licitud de vot per correu es pot realitzar fins al 5 de febrer per via telemàtica amb un certificat digital vàlid o, presencialment, en qualsevol oficina de Correus. Un cop rebuda la documentació electoral, es pot lliurar el vot al mateix funcionari de Correus que actuarà com a custodi del vot.

Tests d’antígens per als membres de les meses

El Govern ha donat llum verda a l’estratègia de fer tests previs als membres de les meses electorals el 14-F. Queda per determinar si serà un Test d’Antígens o una PCR. També s’ha confirmat que hi haurà una EPI integral per als membres de les meses durant l’última franja, la corresponent a la votació de positius i confinats.

O.M.J
O.M.J
Periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

79 + = 89

Últimes notícies