HomePolíticaLa creació de l’Oficina d’Escolarització de Deltebre i la convocatòria del XXV...

La creació de l’Oficina d’Escolarització de Deltebre i la convocatòria del XXV concurs literari Terra de Fang, punts destacats del plenari del mes de febrer

El Centre Cultural del Delta ha estat el lloc escollit per a dur a terme la presentació dels diferents punts de la sessió plenària d’aquest mes de febrer de l’Ajuntament de Deltebre. Entre aquests, destaquen la convocatòria de la vint-i-cinquena edició dels premis Terra de Fang, la proposta de zonificació escolar per al proper curs acadèmic i la creació de l’oficina d’escolarització.

La presentació d’una nova convocatòria dels premis Terra de Fang sorgeix una setmana després de la inauguració d’una nova exposició a DeltArt i també del projecte recentment anunciat, Llibres Nòmades, per a fomentar l’hàbit de la lectura entre la ciutadania. L’alcalde de Deltebre, Lluís Soler, ha explicat que “més enllà de la necessitat de dotar dels equipaments i de les infraestructures necessàries el nostre municipi, com el cas del Centre Cultural del Delta, des del Govern municipal treballem en la línia de de dotar d’ànima tots aquests espais per tal que esdevinguin punts de trobada i punts de cohesió social que aportin valor afegit”.

En aquest sentit, els premis Terra de Fang es convoquen en les modalitats de poesia, narrativa breu (les dues amb premis de 1.000€) i autor local, en la categoria adult (500€) i juvenil (200€). La regidora de Foment Cultural, Anna Giménez, ha explicat que “en aquesta nova edició volem donar un nou impuls als premis Terra de Fang per així seguir amb la seva consolidació i projecció”.  

Com a novetats, cal destacar-ne dues. La primera, l’editorial Onada Edicions publicarà l’obra guanyadora del premi de Narrativa breu i la guanyadora del premi de Poesia. La segona, un jurat conformat per diferents escriptors i escriptores, també per periodistes i professionals del sector: Laia Viñas, Anna Carreras, Jordi Nopca, Mireia Calafell, Laia Martínez i Joan Todó.

Impuls de l’Oficina d’Escolarització de Deltebre

El proper curs acadèmic, el 2022-2023, s’iniciarà amb 96 nous xiquets i xiquetes a les classes de Deltebre, i també amb la nova Oficina Municipal d’Escolarització de Deltebre, la qual neix amb l’objectiu, com ha remarcat el tinent d’alcaldia de #DeltebreProjecció, Carlos Serra, de “crear un nou servei d’acompanyament a la ciutadania en relació amb els processos de preinscripció, planificació i seguiment de l’escolarització de l’alumnat de Deltebre”.

Aquest servei està destinat  a totes les famílies que hagin de preinscriure el seu fill per primera vegada, que vulguin canviar de centre educatiu o que hagin d’escolaritzar el seu fill una vegada iniciat el curs escolar. L’Oficina Municipal d’Escolarització de Deltebre vetllarà pel compliment de la normativa que regula el procés de la preinscripció i matrícula, així com garantirà la inserció a l’escola dels alumnes nous.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

7 + 2 =

Últimes notícies