HomeOpinióLa crisi del Covid-19'

La crisi del Covid-19′

Conscients que el primer és la salut de la població, ara és moment de màxima unitat política per afrontar els reptes que aquesta pandèmia ens imposa. Per això des de Ciutadans Tortosa recolzem totes les mesures que des de l’Ajuntament tortosí s’impulsen per minimitzar les possibilitats de contagi. Des de dilluns l’Ajuntament funciona amb els serveis mínims i només atén de manera presencial els tràmits urgents. Es veuen afectats el propi ajuntament de Tortosa i els serveis dels seus pobles. Aigües de Tortosa i la recollida d’escombraries garanteixen els serveis amb petites modificacions.

La crisi derivada del Covid-19 afecta la salut, però també molts altres sectors i, per això, reclamem la valentia suficient al consistori municipal per adoptar les mesures necessàries per pal·liar els efectes econòmics negatius sobre les empreses i petits negocis de la nostra ciutat. Apostem per iniciatives com l’exempció proporcional de la taxa de terrasses mentre no puguin ser utilitzades, bonificació de la taxa de l’aigua i la creació d’un fons de contingència municipal per ajudar les persones i les activitats més desfavorides. Ens trobem davant d’una situació excepcional, que requereix prendre decisions urgents per ajudar als més perjudicats.

És moment de lluitar plegats contra la pandèmia i els múltiples efectes que està causant i creiem que tots els esforços municipals s’han de destinar a aquest objectiu. Des de Ciutadans Tortosa remarquem el nostre compromís de donar suport a l’equip de govern per gestionar aquesta crisi de la millor manera possible, tal com ja li hem manifestat a l’alcaldessa des del primer moment. Demanem a la ciutadania que segueixi les mesures decretades per les autoritats i respecti al màxim el confinament, una mesura que també hem de seguir els càrrecs electes per no posar en perill la població. Per això, considerem que reunions, comissions o plenaris s’han de celebrar de forma telemàtica o s’han de suspendre, ja que, com a representants públics, hem de donar exemple. Encara que ja s’hagin convocat, la decisió raonable és no celebrar-los, ja que ara mateix la nostra prioritat ha de ser treballar plegats per protegir la salut de tots els ciutadans. I en aquesta tasca tenen un paper imprescindible els professionals sanitaris, a qui volem agrair la seua feina incansable.

Miquel Angel Albacar Damian
Miquel Angel Albacar Damian
portaveu de Cs a l’Ajuntament de Tortosa. Enginyer de Camins, Canals i Ports.
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 72 = 74

Últimes notícies